Nieuwe Beta versies

Nieuwe RitMeter functies in beta

Rob Android, Applicatie, Geen categorie, iOS, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Simoso, Technologie, Windows Phone 8 1 Reactie

Er is weer keihard gewerkt door het RitMeter Development team. Deze week gaan de nieuwe beta versie van de RitMeter app beschikbaar komen voor de beta testers. Wat gaan zij krijgen en wat kan u verwachten?

Hierbij een overzicht van wat er komen gaat.

De nieuwste versie van RitMeter bevat een drietal nieuwe functies of mogelijkheden. Zo hebben we het mogelijk gemaakt om te “swipen” tussen de ritten en is het nu mogelijk om direct vanuit een rit naar RitMeter.nl te springen. Daarnaast hebben wij een koppeling gemaakt naar de Social Media. In dit geval Facebook. Laten we eens kijken wat iedere functie te bieden heeft.

Swipen tussen ritten

Wanneer u binnen de RitMeter app op uw smartphone van de eerste naar de volgende rit wilt springen, dan gaat dat niet heel makkelijk. Dat hebben we sterk verbeterd met het toevoegen van “swipen”. U kunt nu wanneer u in de detailpagina van een rit zit, eenvoudig naar de volgende of vorige rit “swipen”. Van rechts naar links is terug in de tijd. Het vooruit bladeren laat ik dan aan uw eigen fantasie over. Uiteraard onder de noemer, leuker kunnen wij het niet maken.

Wijzigen van een Rit

Het wijzigen van een rit doet u op de RitMeter website. Om het nu makkelijker te maken voor u, kunt u direct vanuit de RitMeter app naar de RitMeter website springen op de juiste pagina. U opent daarvoor een rit detailpagina. Wanneer u nu kiest om de rit te wijzigen met het potlood icoon, dan vraagt RitMeter of u de RitMeter website wilt openen. Na inloggen kan u dan direct de rit wijzigen. Dit is nog geen wijzigen van de rit op de telefoon, dat snappen wij heel goed. Dit is een tussenstap om het makkelijker te maken.

Social Media

Wij hebben een leuke nieuwe functie toegevoegd aan RitMeter, namelijk de integratie met Facebook. Wij zullen heel eerlijk met jullie zijn, dat is een experiment. Wij denken dat dit leuk is en gebruikt kan worden. Wij weten niet of jullie dat ook leuk vinden of gaan vinden. Laat dat dus weten.

Wat hebben wij gedaan en wellicht nog veel belangrijker, waarom hebben wij dat gedaan? Om met het waarom te beginnen, het kan uitermate nuttig zijn om uw vrienden te laten weten waar u bent. Vanwege uw werk rijd u veel en is het goed om te melden dat u in een bepaalde stad bent. Dat kan u natuurlijk allemaal met de hand doen maar wij hebben het geautomatiseerd.

Bij het afsluiten van een rit is het nu mogelijk om te kiezen voor Voltooien, zoals wij gewend zijn, of om te kiezen voor Voltooien + Delen. Deze laatste knop word pas zichtbaar als u bij de instellingen hebt aangegeven dat u de Facebook integratie aan wilt zetten. Bij het afsluiten van een rit componeert de RitMeter app een bericht voor u dat u dan vervolgens op Facebook kan delen. Het bericht zelf kan u instellen in de Facebook instellingen van RitMeter.

Wij zijn heel benieuwd wat u van deze vernieuwing vindt en wij horen dan ook graag van u.

Zodra wij denken dat de beta gebruikers geen hinder ondervinden geven wij deze nieuwe functies vrij voor iedereen. Wij wensen iedereen prachtige dagen en een mooie start van 2016.

Reacties 1

 1. RitMeter

  Alvast als “korte” sneak preview en ondersteunende uitleg:

  Wanneer u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om de rit te delen via Facebook dan dient u dit zelf aan te zetten (opt-in), heeft u hier geen behoefte aan dan doet u niets en wordt u er ook niet door gestoord.

  Facebook inschakelen en instellen (mogelijk vanaf versie 2.3.8):
  – Open de RitMeter app
  – Ga naar instellingen
  – Hier is een nieuwe ‘sectie’ toegevoegd (Social Media) waaronder u de knop [Facebook instellingen] vind, klik hierop voor het in-/uitschakelen van Facebook en het instellen van het te plaatsen bericht*
  + Op het Facebook instellingen scherm treft u midden bovenaan een schuifknop of vinkje aan waarmee u de Facebook mogelijkheid aan- of uitschakeld. Wanneer dit aanstaat bent u nog steeds zelf in controle over het wel of niet delen van uw rit
  + Verder treft u op dit scherm een tekstveld met 4 knoppen, doormiddel hiervan kunt u zelf een bericht samenstellen. RitMeter zal het bericht vervolgens doorzetten naar Facebook zoals u het heeft samengesteld.
  + De tekst in het tekstveld kunt u zelf invoeren (max. 60 tekens), ook kunt u gebruik maken van de knoppen om data van uw gereden rit toe te laten voegen. De knoppen geven aan wat er wordt toegevoegd: Gereden Afstand, Naam/Plaats van de bestemming (de naam is bijv. “Thuis” mits u deze aan het adres heeft gekoppeld), Adres van de bestemming, Plaats van de bestemming (zelfs al is er een naam bekend).

  * Belangrijkste punt bij deze gehele Facebook toevoeging: U heeft alles zelf in de hand, het wel/niet plaatsen, het bericht dat wordt geplaatst en de eventuele gegevens van uw gemaakte rit die worden geplaatst, over alles heeft u de controle.
  * Zodra u na het maken van een rit op de knop [Voltooien + Delen] klikt wordt altijd eerst (zeer belangrijk) uw rit opgeslagen. Pas daarna zal de Facebook toevoeging actief worden, stuurt RitMeter het bericht zoals u wenst naar Facebook en verschijnt een “Facebook deelvenster” waarin u een overzicht krijgt van het bericht zoals het wordt geplaatst, waar het zal worden geplaatst en wie het kan zien. Ook kunt u hier nog een eventueel commentaar toevoegen. Bent u tevreden, klik dan op delen en dan pas zal het bericht daadwerkelijk op Facebook worden geplaatst. Wij hebben ons best gedaan om u hierbij alle mogelijke controle te geven zonder dat er ongewenste zaken worden geplaatst uit uw naam.

  Dit lijkt nu allemaal heel moeilijk en uitgebreid, de beste methode is dan ook om het gewoon eens uit te testen. Stel het in, stuur een bericht naar de mensen die u verkiest en kijk wat u ervan vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *