Updaten RitMeter apps

RitMeter versie 2.3.5

Rob Android, Apple iPhone, Applicatie, Geen categorie, Nieuws, RitMeter, Technologie, Windows Phone 8 2 Reacties

Deze week heeft u weer een nieuwe versie ontvangen van onze RitMeter app. Naast een aantal kleine verbeteringen en bugfixes, is dit een belangrijke update. Hoewel dit niet direct zichtbaar is aan het versienummer is deze update groot. Letterlijk groot, want onze RitMeter app is gegroeid tot wel 10 MB. Wat zijn de belangrijke veranderingen?

Lokale wegenkaart

De belangrijkste verandering is dat wij nu gebruik maken van een lokale wegenkaart. Vroeger, de vorige versie :-), haalde wij de wegen informatie op via het Internet. Deze informatie lieten wij u dan zien in het rittenscherm bij “Route”. Bij “Route” staat over welke wegen u gereden heeft. Oplettende gebruikers meldden dan ook wel eens dat niet alle wegennummers genoemd werden of, en dat gebeurde ook, dat er een andere route getoond werd. Het opvragen van de route informatie kostte data en tijd. Voor mensen die lang in de auto hadden gezeten, soms zelfs veel tijd.

Sneller, beter en zuiniger

Wij hebben de afgelopen maanden veel van onze ontwikkelcapaciteit gebruikt om de RitMeter app sneller te maken, nauwkeuriger en zuiniger. Om dit te bereiken hebben wij een lokale wegendatabase ontwikkeld waarin alle A en N wegen staan. Bij het registreren van uw rit putten wij uit deze lokale database en voorzien uw rit daarmee van alle route informatie. Dit proces gaat niet alleen sneller, maar is bovendien ook nauwkeuriger.

A en N wegen

Tijdens de testfase van deze nieuwe functionaliteit hadden wij ook nog alle S wegen hierin opgenomen. S wegen staan voor de afslagen rondom de grote steden. Deze informatie bleek niet nodig te zijn en hebben wij bij de definitieve versie van deze nieuwe feature dan ook achterwege gelaten. Wij boeken dus alleen de A en de N wegen.

Zuiniger met data

Door toevoeging van deze nieuwe functie gebruikt de RitMeter app bovendien minder data. Hoewel wij als smartphone gebruikers, steeds meer data tot onze beschikking krijgen, willen wij toch zuinig omspringen met uw data. Met deze nieuwe versie is dat goed gelukt.

Leuker kunnen wij het niet maken, makkelijker wel!

 

Reacties 2

 1. Remie Vliex

  Beste,

  Ik mis één functie die mijns inziens zeer tot de gebruikersvriendelijkheid zou kunnen bijdragen, n.l. een soort van stand-by functie. Het is namelijk ontzettend handig wanneer de app zelfstandig kan vaststellen of je rit is gestart, gestopt of onderbroken. Het kost n.l. telkens een aantal handelingen als je je rit moet starten, stoppen of onderbreken. Bij files of ander oponthoud zou je dan deze functie tijdelijk moeten kunnen pauzeren, zodat er niet onnodig allemaal ritten worden gegenereerd, die je overigens later wel kan samenvoegen. Snelheid lager dan x (b.v. 6 km) is stilstaan, langer dan y (b.v. 10) minuten stilstaan is een riteinde. Rijden is snelheid groter dan x. Handmatig zou je een tussenstop moeten kunnen aangeven, als opnieuw de snelheid hoger dan x wordt, wordt de rit hervat. Dit zou mij er in elk geval tot kunnen overhalen om de app (weer) te kunnen gaan gebruiken.

  Met vriendelijke groet,
  Remie Vliex

  1. RitMeter

   Beste Remie,

   Een dergelijke functionaliteit zou inderdaad een goede toevoeging zijn aan de RitMeter app, tevens hebben wij dit al vaker onderzocht en het is tot op heden alleen mogelijk op het Android platform om iets dergelijks te realiseren. Voor zowel iOS als Windows Phone is dit geen mogelijkheid vanwege het afschermen van bepaalde gegevens/toegang door Apple/Microsoft. Aangezien wij één RitMeter app hebben die op drie platformen zo gelijk mogelijk is kunnen we een dergelijke functionaliteit pas gaan inbouwen wanneer dit voor alledrie de genoemde platformen mogelijk is.

   Met vriendelijke groet,

   RitMeter Klantenservice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *