Leuke vragen

RobApplicatie, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Simoso

Afgelopen week weer een aantal leuke vragen voorbij zien komen, die ik graag met jullie wil delen. Behalve de vragen, zal ik ook de antwoorden met jullie doornemen 😉

Onderstaand de vragen:

  • Rit vergeten, wat te doen?
  • Auto’s delen met meerdere mensen. Hoe werkt dat?
  • Woon-werk kilometer als zakelijke kilometer?

Woon-werk kilometer als zakelijke kilometers?

Dit is een aardige vraag. Waarom registreren wij op de rapportage woon-werk kilometers als zakelijke kilometers? Het antwoord staat in de volgende tekst die u kunt terugvinden op de site van de belastingdienst:

Per rit moet u de volgende gegevens vermelden:

  • de datum
  • de begin- en eindstand van de kilometerteller
  • het adres van vertrek en het aankomstadres. Als u vanaf uw werkadres naar een afspraak rijdt en daarna weer terug, schrijft u de aankomst- en vertrekadressen op van zowel de heen- als de terugreis
  • de route die u hebt gereden, als u niet de meest gebruikelijke route hebt genomen
  • of het een privérit is of een zakelijke rit
  • de privé-omrijkilometers als u tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers en privékilometers rijdt

De belastingdienst maakt dus alleen onderscheid tussen privé en zakelijke kilometers. Als service hebben wij opgenomen om op drie manieren je ritten te registreren. Woon-werk, Zakelijk en Privé.

Rit vergeten, wat te doen?

Als je een rit bent vergeten te registreren, dan is dat geen probleem.

Bij de eerst volgende rit, begin je met registreren en daarbij pas je de beginstand aan. Doe je dat niet, dan moet je later corrigeren. Het is dus veel gemakkelijker om de beginstand direct aan te passen.

Op de website RitMeter.nl kun je de vergeten rit weer toevoegen. Beginstand is de eind stand van de vorige rit en de eindstand . . . jullie begrijpen het.

Nu kan het natuurlijk gebeuren, dat je de vergeten rit pas herinnert als je de rapportage bekijkt. De rapportage is dan niet goed en je gaat de rit alsnog toevoegen. Maar dan is je rapportage natuurlijk niet meer correct.

Ook hier hebben we aan gedacht. via RitMeter.nl kan je een nieuwe rapportage opvragen. Op RitMeter.nl is zelfs te zien welke rapportage niet meer correct is. Dat staat in rood aangegeven achter de rapportage.

Auto’s delen met meerdere mensen. Hoe werkt dat?

RitMeter maakt het mogelijk om met meerdere mensen auto’s te delen. Je kunt dan een andere auto kiezen en deze kilometers gaan gebruiken. Om dit te kunnen is er het RitMeter voor Bedrijven abonnement mogelijk. Daarbij kun je auto’s delen met andere gebruikers. De kilometerstanden worden dan ook over alle telefoons gesynchroniseerd.