Windows Phone

Windows Phone EoL

RobMicrosoft Windows Mobile, RitMeter, RitMeter.nl, Simoso, Windows 10 Mobile, Windows Phone, Windows Phone 7, Windows Phone 8

Afgelopen week eindigde het officiële leven van Windows Phone. Microsoft stopt met het leveren van support (zie dit artikel)  voor het platform wat wij kennen als Windows Phone 8 en 8.1. Windows Phone 8.1 is drie jaar geleden geïntroduceerd als de grootste update voor Windows Phone maar heeft het nooit kunnen waarmaken tegenover Android en IOS.

Windows Phone en Windows 10 Mobile OS

Is er dan nog een toekomst voor de Windows telefoons die in omloop zijn? Als eerste zijn er nog maar heel weinig Windows telefoons in omloop. De laatste telefoons die verkocht werden waren uitgerust met het nieuwe Windows 10 Mobile OS. Sommige “oude” telefoons kunnen een update krijgen voor hun telefoon zodat zij naar Windows 10 Mobile OS kunnen. Nieuwe telefoons met dit OS worden niet gemaakt of geleverd en omdat er geen telefoons en dus gebruikers zijn, worden er ook geen Applicaties (Apps) meer voor ontwikkeld.

Geruchten gaan dat Microsoft zelf nog met een Surface Phone gaat komen. Maar deze geruchten gaan al jaren, inclusief de beelden van de nieuwe telefoons, maar voorlopig wordt er nog niets aangekondigd of geleverd.

RitMeter en Windows Phone

RitMeter werkt zowel op Windows Phone 8.1 als op Windows 10 Mobile OS, zoals wij eerder hebben aangegeven. Daarmee ondersteunen wij onze gebruikers zodat zij hun ritten kunnen blijven registreren.

Gezien de ontwikkelingen of zelfs het gebrek aan zichtbare ontwikkelingen bij Microsoft willen wij onze gebruikers wel adviseren om naar een andere telefoon uit te gaan kijken. Wij zijn gestopt met het ondersteunen van de Microsoft platformen voor de mobiele apparaten. Het aantal gebruikers, het aanbod op de markt en de onduidelijkheid bij Microsoft maken het voor ons ondoenlijk en economisch onverantwoord om hier mee door te gaan.

Omdat RitMeter letterlijk is begonnen op het Microsoft platform is dat geen gemakkelijke keuze geweest maar de keuze is gemaakt. Wij vragen uw begrip voor deze keuze en zetten al onze energie op de twee andere platformen die wij ondersteunen.