RitMeter ook op iPhone X

Nieuwe versie RitMeter

Rob Apple iPhone, Geen categorie, iOS, Nieuws, RitMeter 4 Reacties

Vandaag publiceren wij de nieuwste en beste versie van RitMeter, die wij ooit gemaakt hebben. Met deze tekst die wij bij iedere Apple of Google bijeenkomst horen, wou ik ook eens beginnen. Bij deze . . .

Ja, wij hebben een nieuwe RitMeter versie voor jullie. Natuurlijk is deze weer beter dan de vorige. In bijgaand stuk meer uitleg over deze versie.

In mijn vorige weblog, RitMeter en IOS 12, vertelde ik al dat met de komst van het nieuwe besturingssysteem van de iPhone, IOS versie 12, er een spontaan probleem was ontstaan in onze RitMeter applicatie.

Sommige gebruikers ervaren soms een probleem

Bij sommige gebruikers gebeurde het soms dat RitMeter spontaan werd afgesloten tijdens het registreren van een Rit. Dat is vervelend en dat is ook niet de kwaliteit die wij willen leveren. Het probleem is alleen dat het bij sommige gebruikers is en dat het soms optreedt. Ook ik was een van de “gelukkige” gebruikers waarbij dit probleem zich voordeed. Het is mij, net als de rest van de mensen, niet gelukt om helder te krijgen wanneer het probleem optreedt. En helaas in de computertechnologie, als we het probleem niet kunnen vinden, dan kunnen wij het ook niet oplossen. Wat nu?

Kwaliteit is belangrijk

Wij vinden kwaliteit belangrijk en hadden er dan ook flink de smoor in dat wij het probleem niet kunnen vinden of traceren. Maar wij zijn ons wel bewust van het feit dat een kilometerregistratie goed moet zijn. Je moet daar niet over twijfelen want dat is niet uit te leggen.

Daarom heeft ons team van ontwikkelaars, gezocht naar een oplossing om toch van dit probleem af te komen. En, het is ze gelukt, ze hebben een zogenaamde “work around” gevonden, waarmee u gewoon weer ongestoord kilometers kan blijven registreren.

Build 142, de beste ooit :-), is vanaf vandaag beschikbaar in de app store en deze kan geïnstalleerd worden.

Heel veel plezier met deze nieuwe versie. Leuker kunnen wij het niet maken, makkelijker wel!

Reacties 4

 1. Paolo de Graaff

  Automatische inschakeling wanneer ingelogd of aangesloten met Apple CarPlay zou heel logisch zijn. En vatuurlijk helemaal wanneer de app Apple CarPlay compatibel zou zijn… en inderdaad directe correcties zonder in te liggen op via de Website zou natuurlijk veel gebruikersvriendelijker zijn. Maar echt een top app. Wanneer bovenstaande geïmplementeerd zou zijn in de nieuwe versie help ik mee via sociale media om jullie app te hypen!

  1. RitMeter

   Automatisch starten/voltooien
   De kilometerregistratie voor uw auto is dusdanig belangrijk dat wij vinden dat het automatisch starten/stoppen een gevaar voor uw sluitende ritten registratie kan vormen met alle gevolgen van dien.
   Daarnaast wordt dit niet door alle telefoons ondersteund.
   Als de RitMeter APP niet meer actief is dan zal deze niet zomaar een rit kunnen starten. U krijgt hier dan ook geen melding van!
   Wij zijn van mening dat u bewust de rit dient te starten en stoppen met een controle van uw kilometerstand.

   Als u er namelijk van uit gaat dat alles automatisch werkt en achteraf blijkt dat er een paar dagen of weken geen ritten zijn geregistreerd, doordat u de APP per ongeluk niet meer actief had staan, wie gaat dit probleem dan oplossen?!

   Een handige reminder in uw auto is misschien een goede oplossing.
   Onze RitMeter APP zorgt ervoor dat het starten en voltooien veel sneller gaat dan het handmatig bijhouden en achteraf verwerken in een Excel bestand.

   Rit bewerken in de APP:
   We zijn op de achtergrond bezig om deze functionaliteit in te bouwen, dit gaat zeker komen. We bieden op dit moment een goede edit functionaliteit aan via de “Mijn RitMeter” omgeving, deze is direct te benaderen via de rit in de RitMeter APP.

  1. RitMeter

   Beste Gerrit,

   Updates binnen iOS of Android worden automatisch op uw telefoon geïnstalleerd wanneer u zoekt naar updates en deze installeert, als u automatisch installeren heeft ingesteld gaat het volledig automatisch. U hoeft de RitMeter APP niet opnieuw te installeren.

   Groet RitMeter klantenservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *