Nieuwe versie RitMeter

RobAndroid, Apple iPhone, Applicatie, Microsoft Windows Mobile, Nieuws, RitMeter, Simoso, Technologie

Komende week komt er een nieuwe RitMeter versie beschikbaar voor alle platformen.

GPS Module verbeterd

In deze nieuwe versie hebben we een aantal verbeteringen door gevoerd aan de GPS werking van RitMeter. Ons doel is om de verwerking van de GPS gegevens zo nauwkeurig én zo snel als mogelijk te krijgen.
Een aantal gebruikers hadden klachten over het invoeren van de adressen. Het voorgestelde adres klopte niet en als er dan met de hand ingevoerd werd, dan gaf dat soms problemen. Dat was ook direct voor ons het probleem, waarom soms wel en soms niet.

Het ontwikkelteam heeft daarom de problemen onderzocht en heeft een aantal oplossingen gevonden voor de gevonden problemen. Zo is de registratie nu sneller omdat we beter gebruik maken van de GPS mogelijkheden van de nieuwe toestellen. Daarnaast zijn we ook nauwkeuriger geworden.

Al met al zijn dit al goede verbeteringen.

Adressen beheren

Maar een goed adres krijg je niet alleen als je de goede GPS coördinaten hebt. Wanneer je naar huis rijdt dan wil je eigenlijk dat RitMeter “Dam 1” invult en niet “Dam 2” of “Dam 3”. Maar als je voor “Dam 2” staat geparkeerd dan is dat weliswaar het goede adres maar niet het adres wat je wil registreren. Eigenlijk zou je bij bekende plaatsen willen dat RitMeter deze plaatsen herkent en deze registreert.

Ook kregen we vragen van klanten of ze niet een “extra” beschrijving konden invoeren om later makkelijker de kilometers aan een klant of project toe te schrijven.

Ook dit heeft het ontwikkelteam aangepast. Het is nu mogelijk om via de RitMeter website (www.ritmeter.nl) je eigen adressen te beheren. Adressen beheren vindt je onder het instellingen menu, wanneer je bent ingelogd op de website.
Je kunt daar als eerste de adressen van de afgelopen tijd beheren. Dat wil zeggen dat je de adressen “Dam 1”, “Dam 2” en “Dam 3” samenvoegt tot een adres namelijk “Dam 1”. Dit heeft als gevolg dat je de volgende keer wanneer je binnen 50 meter van “Dam 1” de rit registreert, RitMeter aanneemt dat je “Dam 1” als adres wilt gebruiken. Dit registeren gaat sneller en is bovendien het juiste adres.

De tweede stap die je kunt nemen is het adres “Dam 1” voorzien van een label. Door het adres te voorzien van een label, komt het adres automatisch bovenaan te staan in de lijst van adressen. Voor “Dam 1” vul ik “Thuis” in, maar het kan natuurlijk ook de naam van een klant zijn of een projectnummer. Bij de nieuwe versie van RitMeter zal het label getoond worden in de lijst. Daar zal dan Thuis staan met Dam 1.

Met deze verbeteringen aan de RitMeter app en de RitMeter website denken wij dat de gebruikers, u dus, nog makkelijker en sneller de ritten registeren. Door het toevoegen van de labels heeft u daarnaast meer mogelijkheden om uw ritten te registreren.