RitMeter hulpmiddel

Rob1, Android, Apple iPhone, Applicatie, Nieuws, RitMeter, Simoso, Technologie, Windows Phone 7, Windows Phone 8

Van de reacties die wij krijgen gaan er standaard een aantal over het aantal kilometers wat RitMeter registreert. Een aantal gebruikers is zelfs van mening dat RitMeter niet nauwkeurig genoeg is en dat zij daardoor geen goede rittenregistratie kunnen doen. Ik wil vandaag eens een poging wagen om duidelijk te maken wat we mogen verwachten van een app zoals RitMeter.

Hardlopen

Voordat we het over RitMeter gaan hebben, gaan we eerst eens naar de zaterdagmorgen toe. U moet weten dat ik een vervent hardloper ben. Wekelijks wordt er door mij meerdere keren getraind en zaterdagochtends doen wij dat in de duinen. In groep 1, de meest fanatieke groep hardlopers, zijn bijna alle lopers uitgerust met tracking devices. Wij willen allemaal weten, hoe hard en hoe ver wij gelopen hebben. Een aantal mensen hebben een horloge met een ingebouwde GPS ontvanger, een aantal mensen een horloge met een externe GPS ontvanger en sommige gebruiken een app op hun mobiele telefoon. Zelf gebruik ik meerdere devices, waaronder een app op mijn mobiele telefoon. Deze app wordt door 70 miljoen mensen wereldwijd gebruikt.

Waarom dit uitstapje naar het hardlopen?

Het leukste is namelijk de aankomst bij de parkeerplaats. Iedereen heeft een andere kilometerstand. Zelfs mensen met meerdere devices, zoals ik, hebben tussen de devices een andere kilometerstand. Ongeacht het merk, ongeacht het devices, de uitkomst komt zelden of nooit overeen.

Hoe kan dat nu? Wat is de reden hiervan? Ook hier weer even een uitstapje naar het hardlopen. Bij de Marathon van Almere, ja ze hebben daar een marathon, werd er gewaarschuwd dat de tracking devices niet nauwkeurig zouden zijn. We liepen namelijk zowel onder bomen als tussen hoge gebouwen door en konden daardoor niet blind vertrouwen op onze devices. Daarom worden de routes ook officieel opgemeten.

RitMeter

Ook voor RitMeter geldt dat we niet blind op de app kunnen en mogen vertrouwen. Ook met RitMeter rijden we tussen hoge gebouwen door, met een slecht GPS ontvangst of een verstrooid GPS ontvangst. Ook met RitMeter rijden we onder bomen door, door tunnels en smalle straatjes. Soms ligt de telefoon zelfs op een plek in de auto  met een slechte GPS ontvangst.

RitMeter is een hulpmiddel en biedt ons een schatting aan van de nieuwe kilometerstand. Die schatting is meestal aardig nauwkeurig. 1 of 2 kilometer afwijking is aardig nauwkeurig met GPS. Soms is de afwijking groter en dat kan allerlei oorzaken hebben.

Controleer dus ALTIJD uw kilometerstand voordat u opslaat. U bent verantwoordelijk voor het juist registreren van de kilometers en niet RitMeter. RitMeter is een hulpmiddel waarop u niet blind kunt vertrouwen.

Verwachting

Bovenstaande is geen excuus maar onze uitdaging. Wij doen er ontzettend veel aan om RitMeter zo nauwkeurig mogelijk te krijgen met de middelen die we hebben. Helaas is het zo dat de GPS technologie niet perfect is en we dat ook niet mogen verwachten.