500.000 kilometers en Android

RobAndroid, Nieuws, RitMeter, Windows Mobile Professional

Er is afgelopen weken enorm veel werk verricht en vandaag maar weer eens de tijd genomen om u op de hoogte te brengen. Wat zijn we aan het doen en waar zijn we dan druk mee?

500.000 kilometers geregistreerd

Het registreren van de kilometers van de verschillende RitMeter gebruikers gaat ondertussen gewoon hard door. Vorige week gingen we door de 500.000 grens van geregistreerde kilometers. De gebruikers van de RitMeter applicatie hebben bij elkaar al meer dan 500.000 kilometers geregistreerd en dat betekend dat onze applicatie goed gebruikt wordt. We zien dat ook terug in andere grafieken die we hebben. Het aantal geregistreerde ritten per dag neemt nog steeds toe evenals het aantal gebruikers. Kortom, dit zijn goede ontwikkelingen.

Abonnementen systeem

In december hebben we ons abonnementen systeem geïntroduceerd. Zoals de meeste mensen ondertussen weten is de RitMeter applicatie gratis en betalen de gebruikers voor de services die we leveren. De service die we momenteel leveren zijn de maandrapportages. Iedere maand ontvangen alle gebruikers een overzicht van al hun ritten in hun inbox. Gebruikers hoeven dat dus niet zelf te doen maar worden volledig ontzorgt. Hiervoor betalen de gebruikers een jaarlijks bedrag van 25 euro. Dit systeem is in december geïntroduceerd en heeft ondertussen bewezen dat het uitstekend werkt.

Android

In december zijn we begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe versie van RitMeter. Bij de nieuwe versie willen we meerdere Mobiele platformen gaan ondersteunen, het werken met RitMeter nog verder verbeteren en de gebruikers interface verbeteren. We hebben daarbij goed gekeken naar het Windows Phone 7 platform en wat daarvoor nodig is, zoals ik in mijn vorige bericht al beschreven heb. Deze gebruikers interface ontwikkelingen hebben we ondertussen ook toegepast op het Android platform. En eerlijk is eerlijk, het ziet er geweldig uit. Het ontwikkelteam is er ingeslaagd om een uitstekende ervaring te realiseren met de nieuwe RitMeter versie op het Android platform.

De gebruikers interface is verder vereenvoudigd, overzichtelijker geworden en zal bovendien nog sneller werken. Het sneller werken wordt veroorzaakt doordat we heel veel geleerd hebben bij het ontwikkelen van onze eerste versie. De eerste versie is super stabiel maar toch hebben we zaken gevonden die we konden verbeteren, waardoor we een snellere en stabielere versie kunnen bouwen.

Eind van deze maand denken wij de RitMeter applicatie voor het Android platform beschikbaar te hebben. Zodra het mogelijk is zal ik proberen alvast wat schermen van de RitMeter gebruikers interface op het Android platform te publiceren.

Windows Phone 7

De Windows Phone 7 versie van RitMeter zal eind februari beschikbaar komen. We verwachten deze maand nog een update vanuit Redmond te ontvangen van het Windows Phone 7 platform met daarin de “knippen en plakken” functionaliteit, meer snelheid en nog wat andere functionaliteiten. Ook is er nu officieel door Microsoft aangekondigd dat er de Nederlandse taal beschikbaar komt voor de Windows Phone 7. Deze nieuwe taal zal in de eerste helft van 2011 beschikbaar komen.

Mochten er vragen zijn, laat het ons weten.