Android Smart Manager en RitMeter

RobAndroid, Nieuws, RitMeter, Technologie

Vandaag een verhaal over slimme software die ons niet helpt. We gaan het hebben over de Smart Manager van Android. Deze software zit standaard op alle Samsung apparaten en is inderdaad slimme software. De Smart Manager schakelt namelijk programma’s die in de achtergrond werken uit, waardoor de batterij langer mee gaat.

Smart Manager software op Samsung apparaten

De Smart Manager software wordt sinds Android versie 4 standaard meegeleverd op de Samsung telefoons. Deze software zorgt ervoor dat de batterij van de Samsung telefoons langer meegaan. Dit soort functies treffen we ook op andere telefoon Operating Systemen aan.

Smart Manager Android Samsung

Smart Manager

De Smart Manager zorgt dat de batterij van de telefoon het langer volhoud door apps die op de achtergrond draaien te sluiten. Door deze apps te sluiten word er minder energie verbruikt en blijft de telefoon sneller. Voor een hoop apps is dat geen enkel probleem. Maar voor RitMeter is dit natuurlijk niet handig. RitMeter houdt constant de rit die gereden word bij. Zo kan RitMeter netjes berekenen hoeveel kilometer er gereden is en op welke hoofdwegen er gereden is. Bij het registreren van de rit word deze informatie samen met de route opgeslagen en kunnen we altijd aantonen, waar we gereden hebben. Hiervoor moet RitMeter wel constant actief blijven, ook als het, door bijvoorbeeld een binnenkomend gesprek, naar de achtergrond gestuurd word.

Als RitMeter naar de achtergrond word gezet en daardoor niet actief is, worden er geen goede ritten geadministreerd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De Smart Manager word automatisch geïnstalleerd en bijgehouden door Samsung dus deïnstalleren en verwijderen gaat niet werken. We moeten de software instellen om RitMeter in de achtergrond te laten draaien.

Smart Manager instellen voor RitMeter

Om de app Smart Manager zo in te stellen dat deze RitMeter met rust laat, wat als gevolg heeft dat de registratie van een rit (waarbij RitMeter op de achtergrond draait) niet zal worden onderbroken volgt u de onderstaande stappen.

Stappen voor het correct instellen van Smart Manager:

 • Druk op de hometoets van je Android device zodat alle apps worden ‘gesloten’
 • Open het Appsoverzicht (bij de standaardindeling van Android 4 staat dit als een “App” genaamd {Apps} rechtsonderin
 • Blader in deze verzameling van alle apps, zoek naar de app {Smart Manager} en open deze
 • De app open met een scherm waarop vier grote vlakken (Battery, Storage, RAM en Device security) en één balk (“CLEAN   ALL”) staan, al deze onderdelen zijn knoppen
 • Druk op de knop [Battery], dit geeft een “overzichtspagina” van het batterijgebruik
 • Halverwege deze pagina staat de knop [DETAIL], klik hierop
 • Nu komt u op de pagina voor optimalisatie, hier zijn twee mogelijkheden om te zorgen dat RitMeter niet langer last heeft van de Smart Manager app:
  • Schakelaar bovenin op “Off” zetten, dit schakelt alle ‘optimalisatie’ door Smart Manager uit
  • Zoek in de lijst naar “RitMeter” en klik hierop
 • Nu krijg je een keuzemenu met de optimalisatiekeuzes, kies hier voor “Disable”

Ongeacht welke van deze twee keuzes is gemaakt, nu zal de Smart Manager app RitMeter niet langer hinderen en zal het afsluiten van de app op de achtergrond niet (zomaar) meer voor komen.

Leuker kunnen wij het niet maken, makkelijker wel.