Auto’s delen

RobAndroid, Apple iPhone, Applicatie, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Simoso, Technologie, Windows Phone 7, Windows Phone 8

Afgelopen week is er voor iedereen een nieuwe update verschenen van RitMeter. Sommige van jullie zullen goed gezocht hebben naar een nieuwe mogelijkheid of een nieuw knopje. Helaas, jammer, niets gevonden.

Veel gevraagde wens

We hebben afgelopen maanden heel vaak de vraag gehad of het mogelijk is om auto’s met elkaar te delen. Dus we hebben één of meerdere auto’s en die willen we met meerdere mensen berijden. Een voorbeeld van een dergelijke situatie is, meerdere chauffeurs die met wisselende auto’s hun werk doen. Of een aantal mensen die een auto delen. Met de update van afgelopen week is het delen van auto’s mogelijk geworden.
De omgekeerde vraag hebben we overigens ook gehad: “Kunnen we één app met meerdere mensen delen?”. Het antwoord daarop is Nee.

Meerdere auto’s met meerdere bestuurders

Als u meerdere auto’s heeft met meerdere bestuurders, dan kunt u nu met elkaar de auto’s gaan delen. Dat betekent dat alle bestuurders een overzicht hebben van de auto’s waarover ze beschikken in de RitMeter app. Elke auto is voorzien van de meest recente kilometerstand. Deze kilometerstand wordt ook gedeeld over alle berijders. Wanneer een chauffeur in een auto stapt, kiest hij of zij de auto en begint de rit. De kilometerstand van de auto moet in de app overeenkomen met het dashboard en er kan gereden gaan worden. Na afloop wordt de rit geregistreert en de kilometerstanden worden weer op alle RitMeter app’s bijgesteld.

RitMeter voor bedrijven

Om het delen van auto’s mogelijk te maken is er een bedrijfsaccount nodig. Alle gebruikers hebben hun eigen RitMeter app en hun eigen rapportage. Het bedrijf maakt het echter mogelijk om een centrale registratie plaats te laten vinden en zelf ook een overkoepelende rapportage te gebruiken. In dit bedrijfsaccount is het nu mogelijk om auto’s te delen met elkaar.

Auto’s delen

Om auto’s met elkaar te kunnen delen heeft u een bedrijfsaccount nodig en dient u een formulier in te vullen. Het formulier kunt u op deze locatie vinden. als u het formulier ingevuld naar ons toe stuurt, dan zorgen wij dat u auto’s met elkaar kunt gaan delen.

Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel.