Belasting mag foto's politie gebruiken

Belastingdienst mag foto’s politie gebruiken

RobGeen categorie

Belastingdienst mag foto’s van de politie gebruiken

Afgelopen week stond in de krant een beslissing van het gerechtshof in Den Bosch. De belastingdienst mag bij het controleren van de rittenadministratie foto’s van de politie gebruiken. Dit houdt in dat het voeren van een sluitende en goede ritten administratie essentieel is.

Het bericht luidde als volgt:

DEN BOSCH – De Belastingdienst mag bij het controleren van de rittenadministratie foto’s gebruiken van de politie. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch vrijdag bepaald. Het gaat om de foto’s die van de auto’s worden gemaakt door camera’s boven de snelweg.

Volgens de rechters is het gebruik van de foto’s een inmenging in het privéleven, maar toch gerechtvaardigd. Eén van de argumenten daarvoor is dat andere manieren van controle ook een inbreuk op de privacy zouden betekenen. De rechtbank kwam eerder al tot hetzelfde eindoordeel als het hof.

Een werknemer met een auto van de zaak moet belasting betalen als hij de auto ook privé gebruikt (de bijtelling). Maar als de werknemer kan aantonen dat hij in een jaar minder dan 500 kilometer privé rijdt, is betalen niet nodig. De rittenadministratie moet dat aantonen. De Belastingdienst wil die controleren.

RitMeter is de uitkomst

RitMeter zorgt voor een sluitende ritten administratie zodat u netjes een overzicht heeft voor de belastingdienst. Bovendien houden wij ook de gereden route bij, zodat u ook weet waar u heeft gereden en dit kunt aantonen.

RitMeter, leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel.