Beta testing RitMeter live

adminAndroid, Apple iPhone, Applicatie, RitMeter, Technologie, Windows Phone 8

Sinds twee maanden zijn wij actief bezig met het betatesten van de RitMeter app door middel van een betaversie voor het Android platform. Dit heeft dermate veel bruikbare feedback opgeleverd dat we hebben besloten om niet alleen de betatests voor het Android platform door te zetten maar ook betaversies te introduceren op het iOS en Windows Phone platform. Dit is dan ook één van de reden dat het de afgelopen maand zo stil is geweest op ons blog. We waren simpelweg te druk bezig met het opzetten van de betatrajecten voor iOS en Windows Phone naast alle normale werkzaamheden zoals het helpen van gebruikers en het doorontwikkelen van de apps. Hierdoor was er geen tijd beschikbaar voor een degelijke blogpost, iets dat we ditmaal goedmaken door in één keer twee posts te plaatsen.

RitMeter Beta:

Wellicht zult u zich afvragen wat de Beta versie van RitMeter precies is of betekent. RitMeter Beta is de nieuwste versie van de RitMeter app die nog in ontwikkeling is, deze is daardoor alleen beschikbaar voor onze betatesters die de Beta van RitMeter gewoon inzetten in hun dagelijkse gebruik als vervanging van de ‘productieversie’. Hierdoor zijn wij (geholpen door de feedback die wij op de RitMeter Beta krijgen) in staat om de updates van de RitMeter apps nog beter en stabieler te maken alvorens deze beschikbaar komen voor al onze gebruikers.

Beta gevaarlijk voor gebruikers?:

Levert het gebruik van RitMeter Beta dan geen ‘gevaar’ op voor de Beta testers in de vorm van het verliezen of corrupt raken van data of andere dergelijke zaken waar je als RitMeter gebruiker zeker niet wilt denken? Het antwoord hierop is: nee, voordat een nieuwe Beta versie zal worden vrijgegeven aan onze Beta testers wordt hij eerst intern grondig getest. Deze tests richten zich echter voornamelijk op de werking van de app en het behoud van alle gegevens. Nieuwe toevoegingen, veranderingen en uitbreiding kunnen slechts beperkt worden getest. Dat is waar de RitMeter Beta testers om de hoek komen kijken, zij zorgen voor het testen van de RitMeter app onder “normale omstandigheden”.

Nieuwste versie van RitMeter Beta:

Naast al deze uitleg over RitMeter Beta kunnen wij u ook melden dat wij eergisteren (27-05-2015) een nieuwe betaversie voor alle drie de platformen hebben uitgebracht. In deze nieuwe versie zijn een aantal veranderingen doorgevoerd, tevens hebben wij een aantal veranderingen reeds voorbereid en klaar staan om in toekomstige (Beta)versies toe te voegen. De veranderingen die zijn aangebracht in de nieuwste versie van RitMeter Beta:

– Versie is nu 2.3.1
– Nieuwe functionaliteit toegevoegd om het herkennen van een locatie in te stellen
– De instelling “Losse ritten registratie” is hernoemd naar “Aansluitende registratie”
– Instellingen “Aansluitende registratie” en “Laatste adres gebruiken” worden nu op de server opgeslagen

Versienummer:

De uitleg over het nieuwe versienummer is dat we deze versie hebben gebruikt om updates te doen, een nieuwe functionaliteit hebben toegevoegd en de versienummers van de verschillende platforms op één lijn hebben gebracht. Dit stelt u en ons in staat om bijvoorbeeld gemakkelijker te zien of u beschikt over de nieuwste versie van de RitMeter app.

Nieuwe functionaliteit:

Naar aanleiding van feedback van onze gebruikers hebben wij een nieuwe functionaliteit gerealiseerd die het voor u persoonlijk mogelijk maakt om in te stellen binnen hoeveel meter u wilt dat een bekend adres automatisch zal worden gesuggereerd als u huidige locatie. Als u deze functionaliteit uitschakelt, dan zal de RitMeter Beta app altijd een nieuw adres zoeken, heeft u bijvoorbeeld 200 meter ingesteld dan zal de RitMeter Beta app een reeds bekend adres selecteren/suggereren als u binnen 200 meter van het genoemde adres bent.

Instelling hernoemd:

Het hernoemen van “Losse ritten registratie” naar “Aansluitende registratie” zorgt ervoor dat de naam van de instelling beter past bij de functionaliteit van de instelling.

Instellingen opslaan:

De keuze om de instellingen “Aansluitende registratie” en “Laatste adres gebruiken” zorgt ervoor dat gebruikers die deze instellingen hebben toegepast nu ook na een herinstallatie of installatie van RitMeter (Beta) op een nieuw toestel direct de instellingen goed in hun device krijgen. Dit geeft u als gebruiker meer gebruiksgemak.

Deelnemen als Beta tester:

Ook u kunt deelnemen als RitMeter Beta tester, om uzelf op te geven ontvangen wij graag de onderstaande informatie van u via ons contactformulier.


Ik wil mijzelf bij deze graag aanmelden als tester voor RitMeter.

Platform: {iOS, Android of Windows Phone *}
KlantNr.: {Uw RitMeter klantnummer, mits u hierover beschikt}
E-mail: {Let Op! Belangrijk!: Het e-mailadres dat gebruikt wordt voor RitMeter **}


* Qua platformen is het niet mogelijk om te Beta testen op Windows Phone 7 of een iOS versie lager dan iOS8, dit is veroorzaakt door de restricties van respectievelijk Microsoft en Apple.
**:
– In het geval van Android uw Google Play Store email als dit afwijkt van het RitMeter e-mailadres ***
– In het geval van Windows Phone, uw LiveID/Microsoft Account als dit afwijkt van het RitMeter e-mailadres ***
– Voor iOS is het alleen nodig dat u een e-mailadres gebruikt waarvan de e-mail binnenkomt op uw mobiele device ***
*** De reden dat wij het specifieke e-mailadres nodig hebben waarmee u bent ingelogd op uw mobiele device, is dat wij het desbetreffende account toegang dienen te verlenen via de Google Play Store, Windows Phone Store of Testflight.

Voor ondersteuning kunt u altijd contact met ons opnemen zodat wij u verder kunnen helpen.