Bijtelling voorkomen

RobGeen categorie, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl

In deze periode van thuiswerken vraagt u zich wellicht wel eens af: Kan ik de bijtelling op mijn leaseauto voorkomen? U maakt geen zakelijke kilometers maar heeft wel een dure auto voor de deur staan. Privé maakt u ook heel weinig kilometers. Maar de bijtelling gaat gewoon door. Kan dit nou niet anders? Zeker nu het thuiswerken misschien nog wel een halfjaar of langer gaat duren.

Geen bijtelling

Het mooiste zou natuurlijk zijn als u geen bijtelling had, dat scheelt al gauw duizenden euro’s per jaar. Is die bijtelling te voorkomen? Wij denken van wel en daarom hebben wij RitMeter ook ontwikkeld. Iedereen die minder dan 500 kilometer privé rijdt per jaar kan vrijstelling vragen voor de bijtelling. Dat kunt u op ieder moment doen maar aan het begin van het jaar is natuurlijk een mooi moment.

In de huidige omstandigheden rijdt u wellicht geen 500 kilometer privé per jaar. Dan loont het dus al heel snel om deze vrijstelling aan te vragen. Het is letterlijk het invullen van een formulier bij uw werkgever. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst: https://www.belastingtips.nl/kennisbank/zakelijk/auto_van_de_zaak/bedrijfsauto_of_bestelauto_bijtelling/.

Gesloten kilometeradministratie

De regels zijn eenvoudig zoals de belastingdienst deze beschrijft:

U krijgt geen bijtelling als u prive geen gebruik maakt van de beschikbaar gestelde auto. Dit moet u wel aan kunnen tonen. Hiervoor dient u een sluitende kilometeradministratie te kunnen overleggen. Deze kilometeradministratie moet voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. U heeft een marge van 500km. U mag dus op jaarbasis maximaal 500km prive met die auto rijden om toch geen bijtelling op te hoeven voeren.

U moet dus een gesloten of sluitende kilometeradministratie kunnen overleggen.

Klembord of Excellijst

Nu kunt u natuurlijk een klembord met een lijst van ritten in uw auto leggen. Ook kunt u een Excel bestand op uw Smartphone gebruiken. Maar laten wij heel eerlijk zijn: dat werkt niet. Het papier is op en dan gaat u het vergeten. Of het invoeren van Excel is toch wel heel veel werk met een invullen van al die adressen. En extra werk, daar zit u niet om verlegen. Dus het moet makkelijker en vooral eenvoudig.

Daarom hebben wij RitMeter, bijna 10 jaar geleden, ontwikkeld. Hiermee kunt u heel eenvoudig uw ritten registreren en ontvangt u iedere week een rapportage in uw inbox. Geen gezeur en altijd compleet.

Voorkom bijtelling en bespaar duizenden euro’s

Doordat RitMeter een App is op uw Smartphone is het registreren van ritten opeens een stuk makkelijker geworden. Daarmee kunt u eenvoudig weg een sluitende kilometeradministratie bijhouden én daarmee ieder jaar duizenden Euro’s besparen. Zeker nu u heel veel thuiswerkt!

Leuker kunnen wij het niet maken, makkelijker wel.