Data stress in het buitenland?

RobMijn RitMeter, RitMeter, RitMeter.nl

Data stress in het buitenland?

Heeft u data stress? Regelmatig krijgen wij de vraag hoe RitMeter omgaat met data in het buitenland. Dat is een heel goede vraag, die ik dan ook graag beantwoord. Zeker de laatste tijd is er weer veel aandacht voor datagebruik in het buitenland. Dus hoe zit het met RitMeter in het buitenland?

Wanneer gebruikt RitMeter data?

RitMeter gebruikt op twee tijdstippen of twee momenten data uit uw bundel.

  1. Bij het ophalen van een adres. Voor het ophalen van een adres gebruikt RitMeter het Internet. Uw coordinaten worden op het Internet opgezocht en omgezet naar een leesbaar adres.
  2. Bij het synchroniseren van uw data. Omdat RitMeter altijd een backup maakt van uw ritten, zodat u deze nooit kan kwijtraken, synchroniseert RitMeter uw ritten met de RitMeter Server.

Dit zijn relatief kleine data transacties in vergelijking met FaceBook, foto’s en video’s.

Roamen aan of uit?

De vraag is dan gaat u data gebruiken in het buitenland of niet? Anders gezegd gaat u wel of niet roamen? Wanneer u roamen aanzet zoekt RitMeter in het buitenland keurig netjes de adressen voor u op. Daarbij worden dan ook uw ritten gesynchroniseerd.

Dit zal weinig data nemen. Maar . . . als u roamen aanzet, gaat natuurlijk ook uw e-mail, FaceBook en Twitter account aan. Die apps gebruiken natuurlijk ook data.

Als u roamen niet wilt aanzetten maar wel RitMeter in het buitenland wilt gebruiken, wat zijn dan uw opties?

RitMeter zonder roamen

Als u RitMeter wilt gebruiken in het buitenland en roamen niet wilt aanzetten, heeft u drie opties:

  1. Handmatig adressen invoeren. Bij aankomst noteert u het adres waarop u de rit geregistreerd wilt hebben met de hand.
  2. Adres van tevoren invoeren. U kunt via het portaal ook adressen van tevoren invoeren. Deze worden gesynchroniseerd naar u telefoon en deze kunt u dan gebruiken op de plaats van aankomst.
  3. Bij aankomst eerst verbinding maken met een aldaar aanwezig WiFi netwerk (bijvoorbeeld de WiFi van uw hotel) en zodra die verbinding tot stand is gekomen de rit beëindigen. In die situatie zal de genoemde WiFi verbinding worden gebruikt om het adres bij uw locatie te zoeken.

Hierbij ga ik ervan uit dat het laatste adres gebruiken standaard aanstaat. Anders moet u al deze handelingen twee keer doen.

Synchroniseren van deze ritten gebeurt dan op het moment dat u weer in Nederland bent.

Ons advies

Ons advies is geen data stress in het buitenland. Wilt u het makkelijk dan gewoon roamen aanzetten. Scheelt veel werk en is niet meer heel kostbaar.

Helemaal geen data gebruiken in het buitenland, dan lekker met de hand invoeren. Is een heel eenvoudig middel maar werkt.

Leuker kunnen wij het niet maken, wel makkelijker!