GPS problemen op Android

RobAndroid, Applicatie, Nieuws, RitMeter, Technologie

Afgelopen week hebben we van een aantal Android gebruikers het bericht gekregen dat hun toestel 0 kilometers registreert. Het probleem was dat dit niet voor alle Android gebruikers gold en dat het ook moeilijk te simuleren bleek te zijn. Dankzij een paar slimme en doortastende gebruikers, hierbij onze dank, hebben we een waarschijnlijke oorzaak kunnen vinden.

Het is ons gelukt om het probleem te reproduceren, maar ik wil er gelijk eerlijk bij zeggen, dat het probleem zich niet erg consequent voordeed. Op z’n Hollands, soms wel en soms niet. Daar worden wij niet heel blij van.

Maar goed, wat is het probleem? Het probleem is dat wanneer er op Android andere applicaties gebruik maken van GPS voor locatie gegevens dan zijn die apps soms egoïstisch. Ze nemen dan de GPS module volledig in hun bezit. RitMeter heeft dan geen GPS signaal en kan dus niets berekenen of vinden. Een bekende app waarmee we dat geconstateerd hebben is Google Maps. Alleen zoals gezegd, niet erg consequent gedrag,

We hebben een update gemaakt voor de Android toestellen, versie 2.1.32, die komende week beschikbaar moet komen. Deze update checkt iedere minuut of er nog een GPS signaal is en hersteld deze anders automatisch. Dit is een tussentijdse oplossing om het probleem snel te verhelpen. We gaan nog wel verder onderzoeken of we dit beter en vriendelijker kunnen oplossen.

Het kan zijn dat deze oplossing meer energie verbruikt. We willen u dan ook adviseren om in de auto uw telefoon aan de oplader te hangen. Is het toestel ook weer opgeladen als u uitstapt.