RitMeter kilometerregistratie App rit actief

Kilometers declareren met RitMeter

RobGeen categorie, Mijn RitMeter, RitMeter, RitMeter.nl

RitMeter is superhandig voor het registreren van ritten. Dat doen wij al jaren en daar zijn wij heel goed in. Vooral voor het maken van een complete registratie voor de Belastingdienst. RitMeter is ook heel handig voor het snel en makkelijk doen van kilometerdeclaraties. Nu de brandstof prijzen hoog zijn is het hebben van een complete kilometerregistratie belangrijk.

RitMeter voor kilometerdeclaraties

RitMeter maakt het makkelijk om ritten te registreren en kilometerdeclaraties te maken. Standaard worden drie soorten rittentypen ondersteund, namelijk privé, woon-werk en zakelijke ritten. Hierdoor kun jij eenvoudig de juiste ritten declareren. Ook staat RitMeter toe om niet opvolgende ritten te registreren. Je hoeft dus geen privé ritten te registreren om toch een goede registratie te maken. Door de wekelijkse en maandelijkse automatische rapportage cycles van RitMeter kun je het ook niet vergeten om te declareren. Ook staat de rapportage altijd voor je klaar en is deze direct via het web beschikbaar. De administratie zit dus niet in jouw auto maar staat gewoon op het web. En als laatste grote voordeel, RitMeter ondersteunt Excel rapportages, waardoor je heel gemakkelijk kan filteren en rekenen.

Wanneer je RitMeter wilt gebruiken als kilometerregistratie én je wilt het voor jezelf makkelijk maken om kilometerdeclaraties te maken, dan zijn er wel een paar dingen waar je op kunt letten.

RitMeter heeft Excel rapportages

Als eerste en belangrijkste hierbij is dat RitMeter Microsoft Excel ondersteund. Op het RitMeter portaal kan je eenvoudig Excel bestanden downloaden met jouw kilometerregistratie. Iedere rapportage bevat alle noodzakelijke gegevens voor een goede kilometerregistratie. Datum, vertrek adres, aankomst adres, ritsoort en natuurlijk het rittype. Daarnaast ook een opsomming van de route. Voor een goede kilometerdeclaratie is het handig om te kunnen filteren op rittypes. Jij wilt waarschijnlijk alleen woon-werk en zakelijke kilometers registreren en declareren. Binnen Excel is dat voorzien en kunnen deze twee types geselecteerd worden in het overzicht. De gefilterde rapportage kan zo direct aan de administratie gestuurd worden en bevat direct het aantal woon-werk en zakelijke kilometers. Bedrag per kilometer erbij en klaar.

RitMeter ondersteunt niet opeenvolgende ritten

Een belangrijk voordeel van RitMeter is dat jij ook niet opeenvolgende ritten kan registreren. Jij kan dus eenvoudig alleen woon-werk en zakelijke ritten registreren. Hiervoor stel je RitMeter in dat je geen opeenvolgende ritten wilt registreren in de instellingen. Daarna geef je iedere keer wanneer je een rit start de juiste start kilometerstand in. Aan de hand van de rit en de route wordt de kilometerstand bijgewerkt en bij het afsluiten van de rit controleer je deze en stel jij deze stand eventueel bij. Bij de volgende rit controleer je weer de beginstand, etc. Zo registreer je zelfs helemaal geen privé kilometers en hoef je deze ook niet te filteren. Op deze manier kan je direct de PDF of de Excel staat declareren.

Kilometers declareren voor verschillende opdrachtgevers

Als jij voor verschillende opdrachtgevers werkt en daar kilometers mag of kan declareren, ook dan kan RitMeter helpen. Het is dan belangrijk om de Excel functionaliteit te gebruiken omdat je hiermee eenvoudig op de kolomnamen kan filteren. We hebben eerder al beschreven dat je kan filteren op rittypes maar voor verschillende opdrachtgevers wil jij ook filteren op vertrek en aankomstadres. Het handigst is dan om de adressen van de opdrachtgever favoriet te maken en het adres een naam te geven, bijvoorbeeld de naam van de opdrachtgever. In dit blog heb ik beschreven hoe dat werkt. Daar kan je dan op filteren en zo snel en makkelijk een rapport draaien per opdrachtgever.

RitMeter voor kilometerregistraties

Met RitMeter kun jij dus ook heel makkelijk jouw kilometers declareren, per rittype en eventueel ook per opdrachtgever. Leuker kunnen wij het niet maken, wel makkelijker.