RitMeter versie 2.3.9

Kilometers registreren

RobAndroid, iOS, RitMeter, Technologie

Soms is RitMeter gestopt met registreren of klopt de kilometerstand niet. Herkent u dit en vraagt u zich af, hoe dit komt? Dan bent u de enige niet. Sommige gebruikers van RitMeter ervaren weleens dat het registreren van kilometers niet goed gaat en herkennen dit. Ik heb hier al eerder over geschreven maar wil toch graag even de gelegenheid nemen om de laatste feiten met jullie te delen.

Kilometers registeren op de iPhone en IOS 12

Op de iPhone gebeurt het soms dat RitMeter afgesloten wordt. Dat gebeurt niet alleen bij RitMeter maar bijvoorbeeld ook met Flitsmeister. Wij hebben hier al heel wat onderzoek tijd in zitten en eerder schreef ik ook al over dit probleem in het artikel: RitMeter en IOS 12. Nu hebben wij van Apple de bevestiging ontvangen dat er een bug zit in IOS 12 die dit gedrag veroorzaakt. Ook is er een “work around” gekomen voor dit probleem, wat dus geen definitieve oplossing is maar een tijdelijke fix. Meer technische informatie vind je hier: https://stackoverflow.com/questions/53005174/ios-12-terminates-apps-in-the-background-for-no-reason.

De oplossing is om uw locatievoorziening op Altijd in te stellen voor RitMeter. Hiervoor gaat u naar Instellingen, kiest voor de Privacy instellingen, daar kiest u voor Locatievoorzieningen. Bij Locatievoorzieningen kiest u ervoor dat RitMeter Altijd toegang krijgt tot deze voorzieningen. Hierdoor heeft de RitMeter Altijd toegang tot de GPS voorzieningen en wordt de App er niet zomaar uitgegooid. hierdoor blijft de kilometer- en routeregistratie naar behoren functioneren.

Kilometers registreren op Android

Ook bij Android toestellen kan het gebeuren dat RitMeter gestopt wordt door het systeem. Ook hier heb ik eerder over geschreven in het artikel: http://ritmeter.nl/spaarstand-android-8-gebruiken/. De oorzaak bij Android is geen bug maar een functie van Android namelijk de Spaarstand. In de Spaarstand mogen er geen Apps draaien in de achtergrond om batterijen te sparen. Ritmeter draait tijdens het registreren van een rit altijd in de achtergrond.

Dus voor Android gebruikers wanneer RitMeter eruit gegooid wordt, controleert u dan even de Spaarstand.

Controleer uw kilometerstand

Om een goede kilometerstand te registreren is het belangrijk om altijd bij het afsluiten van een rit, even uw kilometerteller te bekijken. Stel RitMeter bij met de daadwerkelijke stand van uw kilometerteller en uw heeft altijd een goede registratie. Kleine moeite maar groot plezier.

Leuker kunnen wij het niet maken, wel makkelijker.