Kilometerstanden controleren

RobApplicatie, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Simoso

Het gaat hartstikke goed met RitMeter. Het aantal gebruikers groeit snel en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om de kwaliteit van de RitMeter app verder te verbeteren. Na wat problemen met de iPhone devices, waarover ik al eerder berichtte, hebben we inderdaad de kwaliteit verder kunnen verbeteren. Wij kunnen dat zien aan onze log-bestanden die alle foutmeldingen keurig rapporteren. We kunnen daaraan dan ook zien dat we ondanks de snelle groei het aantal fout-meldingen aan het verlagen zijn, zowel in percentage als in aantallen. En dat zijn natuurlijk belangrijke zaken voor ons, want wij willen onze gebruikers een zo goed mogelijk ervaring bieden.

Kilometerstanden fout

Toch zullen een aantal van u zeggen, dat het helemaal niet beter geworden. RitMeter blijft (nog steeds) foute kilometerstanden opgeven. En dat klopt wij geven foute kilometerstanden en dat kan ook niet anders. Wij geven namelijk bij benadering weer hoe lang de rit is. Uiteraard proberen wij hier zo goed en nauwkeurig mogelijk te zijn. Maar u als gebruiker moet altijd bij het afsluiten van de rit controleren of de kilometerstand overeen komt met de stand die wij u aanbieden. Er kan een eenvoudige afrondingsfout inzitten, wij kunnen een andere route berekend hebben of u heeft gekozen voor een andere route of u heeft een afslag gemist. Kortom er zijn 100 en 1 redenen waardoor er een afwijking op kan treden. Wij kunnen dat nooit 100% afdekken, hoewel we dat wel proberen.

Controleer dus bij het afsluiten van een rit direct of de kilometerstand overeenkomt. Komt deze niet overeen stel deze dan bij.

Rit vergeten

Nu gebeurt het natuurlijk wel eens dat u een rit vergeet en dat u deze rit later wil registreren. De rit kunt u later toevoegen aan de RitMeter website. Maar de website gaat niet automatisch ritten doorrekenen en bijstellen. Dus als u een rit gaat toevoegen dan dient u deze helemaal met de hand toe te voegen. Voor veel ritten kan dit een hoop werk zijn.

Heeft u een rit vergeten te registreren dan kunt u het beste de volgende truuk toepassen. Controleer bij het starten óók uw kilometerstand en stel deze eventueel bij. Als u een doorlopende kilometerregistratie heeft en wenst, dan ziet u dus dat u een rit mist. Deze rit kunt u dan later met de hand op de RitMeter website tussen voegen. Dat is de snelste manier om uw administratie bij te werken.

Het kunnen aanpassen en bewerken van ritten op de telefoon, heeft onze hoogste prioriteit. De afgelopen updates hebben niet alleen de kwaliteit van de app verbeterd maar zijn ook de voorbereidingen voor het kunnen bijwerken van een rit op de telefoon zelf.

We krijgen veel goede en leuke ideeën en opmerkingen binnen. We zijn heel blij met deze feedback. Ze geeft ons inzicht in het gebruik van de RitMeter app en uw enthousiasme is heel motiverend. Dank daarvoor.