RitMeter Rapport Instellingen op www.ritmeter.nl

Kilometerstanden optellen

Rob1, Android, Apple iPhone, Applicatie, Microsoft Windows Mobile, RitMeter.nl, Technologie, Windows Phone 7, Windows Phone 8

Vandaag kwam er een leuke vraag voorbij: “Kan ik mijn totaal kilometerstanden inzien?” Deze gebruiker wil namelijk graag weten of de maximale hoeveelheid van 500 privé kilometers al is bereikt.

In eerste instantie baalde ik een klein beetje. We hadden deze functie in RitMeter 1.0 op Windows Mobile. Maar nu niet meer. Deze functie staat wel op onze lijst van toevoegingen aan het programma, maar heeft geen heel hoge prioriteit. Balen dus.

Rapportage

Je krijgt natuurlijk iedere week en iedere maand een prachtige rapportage toegestuurd. Daarop staat keurig netjes aangegeven hoeveel privé en zakelijke kilometers er gereden zijn in die periode. Maar na 6 maanden in het nieuwe jaar  geeft dat natuurlijk niet direct een sluitend antwoord.

Dus kan het ook anders?

Excel rapportage

Gelukkig hebben we op de ritMeter website de mogelijkheid om rapporten in te stellen. U doet dat op het Rapporten tabblad, zie onderstaande afbeelding:

RitMeter Rapport Instellingen op www.ritmeter.nl

RitMeter Rapport Instellingen

Bij de Excel rapportage kunt u zelf aangeven welke periode u wilt downloaden. Wanneer u dus wilt weten hoeveel privé kilometers er zijn gemaakt in dit jaar kiest u voor 1-1-2014. Wanneer u nu kiest voor “Genereren Excel bestand” wordt er een bestand gemaakt met alle ritten van dit lopende jaar. Door nu de kolom Privé kilometers te sommeren weet u direct hoeveel kilometers u heeft gemaakt.

Voor de liefhebbers, de Excel rapportages is sterk verbeterd sinds vorige maand. De nieuwe mogelijkheid is een stuk sneller.

Ik hoop u hiermee een goede werkwijze aan te leveren om uw data snel te kunnen gebruiken.