Voorkom bijtelling en start met RitMeter

Miljoen leaserijders erop achteruit

RobAndroid, Apple iPhone, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Technologie, Windows Phone 8

Afgelopen week stonden alle media bol van het bericht over de nieuwe plannen van staatssecretaris Wiebes van Financiën. Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) scherpt de CO2-normen voor de bijtelling per 2016 aan. Dat laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer. De autobranche verwacht dat de plannen van Wiebes leiden tot een forse marktverstoring.

Bijtelling verandert fors

In 2016 verdwijnt de laagste bijtellingscategorie. Voorheen kregen volledig elektrische auto’s 4 procent bijtelling; dat wordt vanaf 2016 7 procent. Er komt geen uitzondering meer voor plug-in hybrides (1 t/m 50 gram CO2-uitstoot). Wiebes geeft deze categorie 14 procent bijtelling. Stoot de auto tussen de 51 en 79 gram CO2 uit, dan krijgt deze 20 procent bijtelling in de nieuwe plannen. Alles boven 79 gram CO2-uitstoot krijgt 25 procent bijtelling in 2016. (BNR Artikel)

Voorkom bijtelling en start met RitMeter

Nieuwe regels treft leaserijder hard, met RitMeter is bijtelling te voorkomen

Miljoen leaserijders erop achteruit

Ruim een miljoen automobilisten gaan er minimaal 100 euro per maand op achteruit als ze in 2016 een nieuwe auto leasen. Dat zegt Martin Huisman, voorzitter van de Vereniging Auto van de Zaak, op BNR.

De bijtelling gaat in 2016 op de schop. Volgens Huisman pakken de nieuwe plannen van staatssecretaris Wiebes van Financiën rampzalig uit voor leaserijders. Ze gaan fors meer betalen, blijkt uit berekeningen van Vereniging Auto van de Zaak. “Dat betekent dat bijna een miljoen berijders, die in 2016 een nieuwe auto leasen, er netto minimaal 100 euro per maand erop achteruit gaan omdat ze in een andere bijtellingscategorie terecht komen.”

Eenvoudige oplossing RitMeter gebruiken

Voor veel leaserijders zou het makkelijk zijn om RitMeter te gaan gebruiken. Vaak is de leaseauto de tweede auto in een gezin en primair voor zakelijk gebruik. Door met deze auto een sluitende kilometerregistratie te voeren kan de gehele bijtelling worden voorkomen. Met een investering van nog geen 2,50 per maand kan dus minimaal 100 euro per maand worden bespaard. Dat is een meer dan uitstekend rendement.

Omdat iedereen tegenwoordig een SmartPhone heeft kan er eenvoudig begonnen worden met RitMeter. Start dit jaar nog met het testen van RitMeter dan kan je in 2015 al genieten van rijden zonder bijtelling ongeacht de CO2 uitstoot van je auto.