Mooie samenwerking met Flynth

RobApplicatie, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl

Sinds begin van 2016 hebben wij een mooie samenwerking met Flynth adviseurs en accountants. Flynth is de grootste Nederlandse accountants- en adviesdienstverlener met 35.000 klanten, 1.400 medewerkers en vestigingen door heel Nederland.

De persoonlijke adviseurs van Flynth krijgen uiteraard regelmatig te maken met vragen over de regels rondom de “Auto van de zaak”. Zij houden hiervoor dan ook een Internet dossier bij waarin de laatste informatie is te vinden over de regels en wetten rondom de “Auto van de zaak”. Hieronder een korte samenvatting van het dossier, wat u hier helemaal kan vinden:

Auto van de zaak

Ook dit jaar zijn er veranderingen ten aanzien van de autobelastingen. De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op de bijtelling, de investeringsfaciliteiten voor energiezuinige auto’s, de bpm en mrb.

Aangepaste bijtellingsregels

De grenzen voor de CO₂-uitstoot zijn met ingang van 2016 weer aangepast. Bovendien is de bijtelling voor ‘milieuvriendelijke’ auto’s met een CO2-uitstoot tot 110 gram/kilometer verhoogd ten opzichte van vorig jaar.

Investeringsfaciliteiten energiezuinige auto’s

In 2014 verviel een groot aantal investeringsfaciliteiten voor energiezuinige auto’s. Er bleef alleen de mogelijkheid bestaan van milieu-investeringsaftrek (MIA), maar de voorwaarden zijn met ingang van 2016 verder aangescherpt. De MIA is niet meer mogelijk voor (hybride) dieselauto’s.

Belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm)

Sinds 1 januari 2015 zijn alleen de ‘echte’ nulemissieauto’s vrijgesteld van bpm. Voor auto’s met een CO₂-uitstoot van meer dan 0 en maximaal 79 gram per kilometer geldt in 2016 een aparte schijf. Er geldt sinds 2015 een vaste voet voor alle auto’s die CO₂ uitstoten. Deze bedraagt in 2016 ook 175 euro bij een emissie van maximaal 79 gram per kilometer. Ook zijn er geen aparte tarieven en CO₂-grenzen meer voor diesel- en benzineauto’s. De dieseltoeslag op CO₂-uitstoot wordt al verschuldigd bij een emissie boven de 67 in plaats van 70 gram per kilometer en is verder verhoogd, van 86 euro naar 86,43 euro.

Innovatie bij Flynth

Flynth verstrekt al jaren aan haar relaties een zogenaamd “Rittenregistratieboekje” om daarin de gedetailleerde rittenregistratie bij te houden. Dit boekje werd en word door vele Flynth relaties gewaardeerd en gebruikt.

Om haar relaties verder te ontzorgen is Flynth gaan kijken of er ook kilometer registratie apps zijn op de Nederlandse markt. Na een uitgebreid onderzoek hebben zij RitMeter gekozen als betrouwbare partner voor haar relaties. Vooral de mogelijkheid om volledig ontzorgt te worden door de wekelijkse en maandelijkse rapportages sloot zeer goed aan met de service die Flynth haar relaties wil bieden.

Flynth bedankt

Wij willen Flynth dan ook hartelijk bedanken voor het vertrouwen en zien de samenwerking met vertrouwen tegemoet. Wij hopen dat nog vele andere bedrijven het voorbeeld van Flynth gaan volgen.