Nieuwe RitMeter voor iOS 7

RobApple iPhone, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Technologie

Per direct is er een nieuwe versie van RitMeter beschikbaar voor iOS 7. U kunt deze nieuwe versie nu downloaden en in gebruik nemen.

Afgelopen weken hebben een kleine groep gebruikers last gehad van een slecht functionerende RitMeter, nadat zij de update naar iOS 7 hadden geïnstalleerd. We hebben voor deze gebruikers een work-around gevonden maar dat is geen definitieve oplossing. We hebben afgelopen week wel kunnen constateren dat het probleem zich voordeed bij iPhone 4 en 4S gebruikers. Maar . . . we hebben het probleem niet kunnen vinden of constateren.

We hebben nu een nieuwe versie gemaakt speciaal voor iOS 7. Deze kunt u nu downloaden en in gebruik nemen. Wij verwachten dat de problemen dan opgelost zijn. We hebben daarnaast ook nog wat verbeteringen doorgevoerd op de RitMeter server waardoor de werking ook iets sneller zou moeten zijn.

Synchroniseren van de ritten en de routes

Een aantal mensen ervaren soms dat de route niet zichtbaar is op de website. Het laden van de route duurt lang, daarvan zijn wij ons bewust, maar dat had nu even geen prioriteit. Zorgen dat iedereen weer een goed werkende RitMeter had was voor ons de hoogste prioriteit.

Het laden van de route geeft soms geen resultaat. Dan kan helaas gebeuren en daar gaan we nu ook niets aan verbeteren. Het laden van de route gebeurd aan de hand van de routepunten. We hebben afgelopen maand het aantal routepunten verhoogd om de nauwkeurigheid te verbeteren en dat is ook goed gelukt. Het uploaden van de route naar de RitMeter server kost daardoor iets meer tijd. Als tijdens het uploaden van de routepunten de Internet verbinding wegvalt of RitMeter wordt afgesloten dan word de route niet op de RitMeter server gezet. Omdat deze route informatie extra is en niet noodzakelijk voor de kilometerregistratie, laden we de route slechts eenmaal.

De ritten worden altijd gesynchroniseerd, hierop controleren we ook. Ook als de Internetverbinding wegvalt of RitMeter (hard) afgesloten wordt, dan worden de ritten later gecontroleerd en aangevuld. Dit moet goed werken en werkt 99% goed. Een enkele keer laden we een rit dubbel, wat we weten en aan het verbeteren zijn.

Ons excuus voor de overlast die een aantal van u hebben ervaren. We hebben keihard gewerkt en we hopen dat de problemen nu de wereld uit zijn. Uiteraard horen wij graag de reacties.