Nieuwe routes live

Rob1, Android, Apple iPhone, Microsoft Windows Mobile, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Technologie, Windows Phone 7, Windows Phone 8

Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf zijn de nieuwe route berekeningen ondertussen gerealiseerd. Met ingang van deze week worden er van een rit meer routepunten opgeslagen en worden de ritten anders weergegeven op de kaart. Alles met het doel om sneller en nauwkeuriger uw kilometers te registreren.

Wat is er voor u veranderd? In het dagelijkse gebruik zou er niet direct iets veranderd moeten zijn. U kunt uw ritten op de normale manier starten en u kunt uw ritten op de ormale manier afsluiten. Als het goed is krijgt u dan ook dezelfde resultaten aangeleverd. Op de achtergrond is er wel veel veranderd. Van de route worden nu meer routepunten opgeslagen en de route word berekend rechtstreeks door de geregistreerde punten en niet langer over de dichtsbijzijnde weg. Wanneer u naar www.ritmeter.nl gaat, ziet u op de routekaart wel veranderingen. De route is hoekeriger geworden en loopt soms niet langer over de dichts bij zijnde weg. Onderstaand een voorbeeld van een dergelijke route registratie:

RitMeter nieuwe route

Deze server-side veranderingen zijn ter voorbereiding op de veranderingen aan de telefoon. Wat dat is uiteindelijk de volgende stap om ervoor te zorgen dat de ritten nauwkeuriger worden geregistreerd. Wij gaan nu de telefoon apps bijwerken , zodat deze gebruik gaan maken van deze nieuwe techniek.

Dat betekend dat u de volgende weken updates kunt gaan verwachten van de apps om de ritten nauwkeuriger te gaan berekenen. Wij zullen daarbij als eerste de Apple’s iPhone oppakken, daarna de Android app en dan Windows Phone app.