Nieuwe versie beschikbaar

RobApplicatie, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Simoso, Technologie, Windows Phone 7, Windows Phone 8

Gisteren 24 januari 2014 is de nieuwe versie van RitMeter voor Windows Phone 7.8 en 8 beschikbaar gekomen in de Windows Phone App Store.

Deze nieuwe versie  van RitMeter (Versie 2.204.6.0 voor Windows Phone 8) en (Versie 2.203.6.0 voor Windows Phone 7.8) is hier te downloaden. Deze nieuwe versie, die ik in mijn vorige artikel van 19 januari, al aankondigde is sterk verbeterd.

Sneller, beter en nauwkeuriger

De RitMeter app is compleet herschreven voor deze nieuwe versie. Doel daarbij was om sneller te worden, nauwkeuriger en beter en wij denken dat dit goed gelukt is.

Sneller

De RitMeter app is veel sneller geworden doordat we de manier waarop we met de data omgaan tussen telefoon en RitMeter server veel optimaler en moderner hebben gemaakt. In onze vorige versie, die alweer 3 jaar oud was :-), moesten we nog rekening houden met de traagheid van de telefoons en de dataverbindingen. Gelukkig heeft de tijd dit voor ons opgelost en maken we nu gebruik van de modernste technieken en technologieën, waardoor de RitMeter app een stuk sneller is geworden.

Nauwkeuriger

De RitMeter app is een stuk nauwkeuriger geworden. We hebben vorig jaar de manier waarop we de routes bijhouden en berekenen veranderd. Vroeger registreerde we een klein aantal punten onderweg en rekende we via de RitMeter server uit welke route gereden was en hoeveel kilometer dat was. Als gevolg hiervan hadden we veel dataverkeer maar vooral veel tijd nodig. Altijd nog een stuk sneller dan met de hand noteren maar toch!
Tegenwoordig registreren we veel meer punten onderweg en houden we de kilometers bij op telefoon. Dit levert een nauwkeurige registratie op en een veel sneller resultaat. De telefoon moet dan wel de hele rit aanstaan met een actieve RitMeter sessie, anders hebben we geen resultaat.

Beter

Door de verbetering van de snelheid en de kwaliteit is RitMeter veel beter geworden. We hebben daarnaast ook nog wat extra functies ingebouwd.

  • Zo kunt u nu op uw rittenscherm zien wanneer er voor het laatst een synchronisatie heeft plaatsgevonden tussen de RitMeter app en de RitMeter server. U kunt bovendien het synchroniseren forceren, door op de nieuwe knop te drukken in uw scherm;
  • Bij het registreren van de ritten kon u altijd al kiezen voor een lijst van recente adressen. Deze lijst hebben we verbeterd. Zo staan u favorieten adressen nu bovenaan in de lijst en staat de rest van de lijst op alfabet gesorteerd. Kleine verbeteringen maar toch het noemen waard.

Tip

Een handige tip die ik graag met u wil delen is de volgende. Thuis en op het Werk hebben steeds meer mensen een vertrouwd WiFi netwerk. U telefoon zoekt automatisch verbinding met deze netwerken zodra u in e buurt komt. Maar dan kleeft ook een nadeel aan, een nadeel die ik zelf ook wel eens meemaak. Wanneer u Thuis of op het Werk aankomt zoekt de telefoon alvast verbinding met het WiFi netwerk. Dat is vaak op het moment dat u uw rit wilt afsluiten. Tijdens dat afsluiten zoekt de RitMeter app uw adres op maar heeft dan net geen actieve Internet verbinding. soms is het dat sneller om even uit de recente adressen het favoriet adres Thuis of Werk te selecteren en de rit op te slaan.

Laat u horen

Hierbij een oproep aan alle Windows Phone gebruikers om ons te laten weten hoe het gaat. Bent u reuze tevreden met de nieuwe app graag even een reactie via ons info email adres. Uiteraard is een goede waardering dan ook een prima idee of een leuke reactie op Facebook.

Heeft u klachten, opmerkingen of wensen, graag een reactie via onze website of ons info adres. Klachten, terecht of niet, nemen wij heel serieus en lossen wij zo snel als mogelijk op. Wij kunnen klachten niet verwijderen als deze op Facebook of in de app store staan. Ook niet als we de klacht opgelost hebben.

Het bekende spreekwoord moet dan ook veranderd worden:

Heb je klachten? Vertel het ons!
Ben je tevreden? Zet het op Facebook!

RitMeter voor iOS

Wij gaan nu de RitMeter app ombouwen voor iOS 7. De verwachting is dat deze dan februari/maart beschikbaar komt.