Nieuwe versie komt beschikbaar

RobApplicatie, Microsoft Windows Mobile, Nieuws, RitMeter

Versie 1.2 is onderweg! Afgelopen week is er wederom een mijlpaal bereikt en hebben we versie 1.2 ter goedkeuring aangeboden bij Microsoft. Zodra de goedkeuring er is krijgen alle RitMeter gebruikers dat te horen van Microsoft. Als u niet zo lang kunt wachten, u kunt de applicatie natuurlijk ook downloaden op de RitMeter site.

We hebben een aantal nieuwe functies ingebouwd in de nieuwe RitMeter. Sommige zult u nooit tegenkomen andere zullen u direct gaan opvallen. Wat we in ieder geval gedaan hebben is wederom de kwaliteit van de software verbeterd. We hebben wat klachten gekregen van een aantal gebruikers en die problemen hebben we goed geanalyseerd. Daardoor hebben we toch nog wat punten gevonden waarop wij de koppeling naar het Internet toe verder hebben kunnen verbeteren, wat er voor u als gebruiker toe lijdt dat RitMeter sneller en makkelijker de adressen vindt.

Een tweede punt waarop we RitMeter hebben verbeterd is het invoeren van adressen, leestekens zijn nu ook toegestaan. Er zijn in Nederland adressen bekend met leestekens en RitMeter stond dit niet toe, dat probleem is in versie 1.2 verholpen.

Een derde punt waarop we RitMeter hebben verbeterd is de melding als we langer dan 15 minuten niet bewogen hebben. Een van de gebruikers vertelde dat hij regelmatig vergat om RitMeter uit te schakelen en dus de rit te beëindigen. Dat betekend dan ook dat de GPS aan blijft en het toestel meer stroom verbruikt dan noodzakelijk. Zou het niet handig zijn als het toestel zou melden als RitMeter nog aanstond? We hebben hierover nagedacht en deze melding geeft het toestel nu. Als het toestel langer dan 15 minuten niet verplaatst is dan geeft het toestel een herinnering dat RitMeter nog actief is.

Volledige rittenadministratie of een gedeelde rittenadministratie?

Een vraag die we veel gekregen hebben, en meer dan we zelf verwacht hadden, is de vraag om een gedeelte van de kilometers te registreren. Omdat wij ervan uit waren gegaan dat iedereen een kilometerregistratie voert voor de belastingdienst, waren wij van de belastingdienst regels uitgegaan. De belastingdienst eist dat alle ritten geregistreerd worden en dat doen we dus ook met de RitMeter applicatie.
Maar . . . we hebben heel veel vragen gehad van mensen die alleen bepaalde ritten willen registreren, dus niet allen. Bijvoorbeeld alleen de ritten die gedeclareerd kunnen worden of alleen de zakelijke ritten, etc.

Met RitMeter 1.2 is het nu mogelijk om te kiezen: u kunt alle ritten blijven registreren of u kunt ervoor kiezen om bij iedere rit die u wilt registreren het adres en de kilometerstand in te geven. Het afsluiten van de rit blijft zoals het was.

Al met al weer goede verbeteringen aan de RitMeter. Laat ons weten wat u ervan vindt en als u verbeteringen of ideeën heeft, ook die wijn welkom en worden door ons heel serieus genomen. Veel van de verbeteringen in deze versie zijn ook gebaseerd op feedback van u, de gebruikers van RitMeter.