Nieuwe versie RitMeter op Windows Phone

Rob1, Applicatie, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Simoso, Windows Phone 7, Windows Phone 8

Afgelopen weken ben ik druk bezig met het testen van de nieuwe versie van RitMeter voor Windows Phone. Maar RitMeter is al een prima app. Je kan snel je ritten registreren, altijd een back-up van je data, 9 van de tien keer het juiste adres en heel vaak ook het juiste voorstel voor de nieuwe kilometerstand.

Is dat te verbeteren? Kunnen we sneller, nauwkeuriger en met meer kwaliteit de ritten registreren?

Wij hadden wel een aantal wensen voor de nieuwe versie van RitMeter. De kwaliteit van onze app is goed maar, met ondertussen letterlijk duizenden ritten per dag, de kwaliteit moest beter. De overdracht van data van de telefoon naar de RitMeter server was, drie jaar terug, heel snel maar kan nu een stuk sneller en beter. Door het verbeteren van onze route informatie afgelopen jaar, is de hoeveelheid data alleen maar toegenomen. Daarbij komt dat een kleine groep gebruikers, sinds de komst van Ios 7 problemen heeft met RitMeter.

Wij zijn daarom vorig jaar begonnen met de nieuwe versie van RitMeter, die ik sinds het eind van vorig jaar aan het testen ben. Deze nieuwe versie hebben we gebouwd voor Windows Phone 7.8 en Windows Phone 8. Zodra dit goed werkt gaan we de nieuwe versie omzetten naar Apple Ios 7.

De nieuwe versie is ondertussen goed getest en bevalt uitstekend. De nieuwe versie is een stuk sneller bij het starten en afsluiten van een rit en dat is heel prettig. Het synchroniseren van de data naar de RitMeter server vindt nu op een ander moment plaats, minder verstorend, waardoor je als gebruiker daar geen last van hebt. De ritten worden nu automatisch gesynchroniseerd met de RitMeter server maar kunnen ook handmatig gesynchroniseerd worden. Onder in het scherm staat nu wanneer de data voor het laatst gesynchroniseerd is met de RitMeter server.

De nieuwe versie kent nu ook de lokale adressen en zal daar bij het registreren ook gebruik van maken. Bij het kiezen van adressen staan de favorieten adressen nu ook, net als op de RitMeter website, bovenaan. Je kan deze adressen dan gelijk kiezen.

Kortom de nieuwe versie is sterk verbeterd en zal komende week verschijnen in de Windows Phone app store. Wij zijn heel benieuwd naar uw reacties dus laat het ons weten via Twitter (@RitMeter) of FaceBook (FaceBook.com/RitMeter).