Nieuwe versies live op Android en iPhone

Rob1, Android, Apple iPhone, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Technologie, Windows Phone 7, Windows Phone 8

Afgelopen week, de vakantie is weer voorbij, zijn de nieuwe versies van RitMeter beschikbaar gekomen op Android en iPhone. Deze nieuwe versies zijn voorzien van de nieuwe GPS algoritmes waardoor er een nauwkeuriger routeberekening plaats vind. Deze nieuwe versies rekenen de afstand nu ook uit op de telefoon en niet langer op de RitMeter server. Dit zorgt voor een snellere gebruikers ervaring, betere kwaliteit want nauwkeuriger en bovendien voor minder dataverkeer. Ook sluiten deze nieuwe versies beter aan op de server software die we al eerder vernieuwd hadden en waarover ik al eerder berichtte. Aan de vele reacties merken we dat de kwaliteit van registratie inderdaad beter is geworden. Maar . . .

Start-stop om rit te registreren

In een bepaalde situatie werkt de nieuwe versies niet meer mee. Ook daar zijn we achtergekomen door oplettende gebruikers. Een aantal gebruikers registreerde de rit eigenlijk alleen bij aankomst op locatie. Zij gebruikte daarvoor de mogelijkheid van “Laatste adres gebruiken”. Op de nieuwe locatie aangekomen werd RitMeter gestart en onmiddelijk gestopt, RitMeter rekende, via de server, dan de meest waarschijnlijke route uit en kwam met een nieuwe kilometerstand, die vaak heel dicht in de buurt zat. Dit werkt nu dus niet meer omdat er op de server geen route meer berekend wordt.

Hier kan op twee manieren mee omgegaan worden: Als eerste, starten bij het wegrijden. RitMeter verzorgt de rest. Of registreren aan het eind, het adres wordt keurig opgehaald en de kilometerstand moet zelf aangegeven worden. Dit is nog altijd vele malen sneller en makkelijker dan met papier.

Meerdere apparaten

Een tweede scenario wat we ontdekte afgelopen week is dat er gebruikers zijn die meerdere apparaten door elkaar gebruiken om kilometers te registreren. Dit scenario word niet ondersteund en raden we dan ook af. Het synchroniseren van de data tussen apparaat en server kan dan niet gegarandeerd worden en leidt tot problemen.

Windows Phone 8

We zijn nu bezig om de nieuwe functionaliteit ook te implementeren voor Windows Phone. Daarbij willen we Windows Phone ook geschikt maken voor de nieuwste versie, Windows Phone 8. In Windows Phone 8 moet het namelijk mogelijk zijn om tot een betere multi-tasking oplossing te komen, waardoor RitMeter beter in het geheugen van Windows Phone actief blijft. Dit gaan we de komende weken ontwikkelen en testen.

Like ons op FaceBook

Wij zouden u willen vragen om ons te “liken” op FaceBook. We willen namelijk wat sneller en makkelijker inhoudelijke RitMeter nieuws met u kunnen delen en FaceBook is daarvoor het ideale medium.

Like ons op FaceBook.