Prive kilometers

RobAndroid, Apple iPhone, Applicatie, Nieuws, RitMeter, Technologie, Windows Phone 7

Afgelopen week is een nieuwe versie verschenen van RitMeter voor alle platformen. Deze versie is verschenen op Android, Apple en Windows Phone platform. Toegevoegd aan deze nieuwe versie zijn de mogelijkheid om prive kilometers toe te voegen aan een rit.

Scenario

Met deze nieuwe versie van RitMeter geven we een oplossing voor een veel voorkomend probleem. Op weg naar huis rijd ik langs bij de supermarkt. Hoe moet je dit nu registreren? De supermarkt ligt op de route maar het kost bijvoorbeeld¬†1 of 2 kilometers. Natuurlijk kan je die kilometers wegboeken, maar dat is niet zuiver. Beter is het om deze kilometers te boeken als “prive omrij kilometers” tijdens de woon-werk rit. Met de nieuwe versie van RitMeter is dat nu mogelijk geworden.

De werking

Het is nu mogelijk om tijdens een rit een aantal zogenaamde “prive omrij kilometers” te boeken. De kilometers die je dan noteert worden afgetrokken van de totale ritafstand en bijgeboekt op de prive kilometers. Hierdoor ontstaat een zuivere kilometerregistratie. Dit kan toegepast worden bij een registratie voor de belastingdienst maar ook voor een zogenaamde declaratie registratie.
De rapportage van de kilometers zal de juiste afstanden specificeren en optellen, zodat ook de papieren administratie op orde is en blijft.

Wij denken dat deze toevoeging voor een aantal gebruikers een verbetering is en voor andere zal dit niets veranderen.

Wij wensen u veel plezier met deze nieuwe versie.