RitMeter, data en batterijen

RobAndroid, Apple iPhone, Applicatie, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Windows Phone 7, Windows Phone 8

Regelmatig krijgen we de vraag hoeveel data RitMeter verbruikt. Ook krijgen we de vraag of RitMeter de baterijen van een smartphone opeet? U moet misschine lachen om mijn woordgebruik, maar ik kan u verzekeren dat ik nog veel bijzondere vragen heb gehad.

RitMeter en data

Laten we eens beginnen met de data. RitMeter verbruikt data, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Precies vertellen kunnen we het niet, omdat het systeem niet altijd hetzelfde doet. Laten we eens kijken bij welke stappen RitMeter data gebruikt:

  1. Bij het starten van RitMeter, wordt gecontroleerd of u wel een gebruikersaccount heeft;
  2. Bij het afsluiten van een rit gebeuren er twee acties. Als eerste wordt het adres waarop u bent gearriveerd, opgezocht op het Internet, dat verbruikt natuurlijk data. Zodra u uw rit heeft beeindigd word u rit bewaard op de ritmeter server, zodat u een back-up heeft en nooit u data kan kwijtraken. Ook dit kost data;

Genoemde data pakketten zijn klein maar niet allemaal gelijk. ” ‘s-Hertogenbosch” is natuurlijk langer dan “Ter Aa” en sommige straatnamen zijn ook langer dan gemiddeld. Hoe meer gegevens, hoe groter de data die we nodig hebben. Maar over het algemeen genomen zijn deze datapakketten niet zo heel groot maar wel verschillend.

Ook komt het voor dat we meerdere keren de data moeten opvragen. Dat het niet in een keer goed gaat. De reden daarvoor kunnen verschillend zijn, een nieuwe straat die niet bekend is, meerdere adressen op dezelfde locatie of dat u als gebruiker nogmaals het adres opvraagd omdat het niet overeen komt met het adres wat u verwacht had. Al deze handelingen kosten data. Kortom, de datapakketten die we gebruiken zijn klein, verschillende van omvang en niet altijd voorspelbaar.

Een ding is zeker een foto downloaden of een film bekijken kost heel veel meer data.

RitMeter en batterijen

Een tweede vraag die we nog wel eens krijgen is of RitMeter batterijen verbruikt? Ook die vraag is makkelijk te beantwoorden maar niet altijd met 100% zekerheid te beantwoorden. RitMeter is door ons gebouwd en ontwikkeld om als achtergrond applicatie te draaien op uw smartphone. De applicatie blijft dus altjd actief. Herstel, tijdens het rijden zou de applicatie altijd actief moeten zijn. Als er geen ritten mee worden geregistreerd slaapt de app op de achtergrond en kost dus geen batterij.

Tijdens het rijden is het voor het registreren van de ritten het beste, als RitMeter aanstaat op de huidige Windows Phone 7 en 8 versies. Maar, zoals gezegd RitMeter is geprogrammeerd om als achtergrond programma actief te zijn. Dat betekend dus dat de app actief blijft als het scherm uitgaat en daarmee dus hee weinig betterijen verbruikt. RitMeter gebruikt de GPS module van de smartphone voor de locatie bepaling en ook deze is ontwikkeld om heel weinig stroom te verbruiken.

RitMeter verbruikt dus bij gewoon gebruik heel weinig van uw batterijen. Als het scherm aanblijft, dan worden uw batterijen aangesproken en dat zou dan niet door RitMeter veroorzaakt moeten worden. Waarschijnlijk zijn er dan nog andere apps actief.

Ik hoop hiermee weer wat duidelijkheid te brengen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van RitMeter.