RitMeter opgenomen in Nokia Geweldige apps

RobNieuws, RitMeter, Simoso, Windows Phone 7

Vlak voor de kerst heb ik een Nokia Lumia 800 gekocht. Een geweldig Windows Phone toestel met daarop de standaard versie van Windows Phone Mango ofwel Windows Phone 7.5 in het Nederlands. Voor dit toestel had ik een HTC Trophy met daarop de Engelstalige versie van Windows Phone.

Nokia Lumia 800, het toestel

Ik werk net twee weken met de Nokia Lumia 800 en ik vind het een geweldig toestel. Het toestel is snel, voelt goed aan en ziet er werkelijk prachtig uit. Raar om te zeggen maar het is een betere telefoon dan de vorige. Zelfde OS maar toch beter. Design helpt echt 😉 De Nokia Lumia 800 is net even slimmer. De knoppen om het toestel te bedienen zitten op een betere plek, de aansluiting van de stroomkabel is beter, het scherm is prachtig en de camera is beter. Al met al ben ik reuze blij met het toestel.

Nokia Lumia 800, de software

Waar ik me niet van bewust was, bij aanschaf van het toestel, was de software die bijgeleverd word. Standaard is het Windows Phone 7.5 maar Nokia heeft extra software op haar toestellen geplaatst. Nokia Music en Nokia Rijden zijn de meest opvallende.
Nokia Music biedt standaard muziek aan die naar je toestel toegestreamd wordt. Je hoeft dus geen muziek op je toestel te zetten, Nokia biedt dat gewoon aan. Als je een liedje vervolgens geweldig vind dat kan je dat direct kopen. Leuk!
Nokia Rijden of Nokia Drive was echter een veel grotere verrassing. Met Nokia Rijden heb je direct een stemgestuurd routesysteem in je auto. Zonder abonnement of andere moeilijke zaken. Daarbij, en dat was de grote verrassing, worden de kaarten, van Nederland of Europa, op je telefoon gezet en ben je dus niet afhankelijk van het Internet. Voor rijden in het buitenland dus geen dure Internet kosten.

Al met al een toestel waar ik zeer tevreden mee ben.

Nokia Geweldige apps

Er staat nog een dienst van Nokia op het toestel, namelijk Nokia Geweldige apps. Hierin een overzicht van Nederlandse apps voor zakelijke gebruikers. Je treft daar onder andere Buienradar, NU, File Meldingen, Trein planner en andere apps aan. Tot mijn grote vreugde staat ook RitMeter in het overzicht van Nokia Geweldige apps en daar zijn we natuurlijk reuze trots op.