RitMeter versie 2.3.5

RobAndroid, Apple iPhone, Applicatie, Geen categorie, Nieuws, RitMeter, Technologie, Windows Phone 8

Update 2.3.5

Deze week heeft u weer een nieuwe versie ontvangen van onze RitMeter app. Naast een aantal kleine verbeteringen en bugfixes, is dit een belangrijke update. Hoewel dit niet direct zichtbaar is aan het versienummer is deze update groot. Letterlijk groot, want onze RitMeter app is gegroeid tot wel 10 MB. Wat zijn de belangrijke veranderingen?

Lokale wegenkaart

De belangrijkste verandering is dat wij nu gebruik maken van een lokale wegenkaart. Vroeger, de vorige versie :-), haalde wij de wegen informatie op via het Internet. Deze informatie lieten wij u dan zien in het rittenscherm bij “Route”. Bij “Route” staat over welke wegen u gereden heeft. Oplettende gebruikers meldden dan ook wel eens dat niet alle wegennummers genoemd werden of, en dat gebeurde ook, dat er een andere route getoond werd. Het opvragen van de route informatie kostte data en tijd. Voor mensen die lang in de auto hadden gezeten, soms zelfs veel tijd.

Sneller, beter en zuiniger

Wij hebben de afgelopen maanden veel van onze ontwikkelcapaciteit gebruikt om de RitMeter app sneller te maken, nauwkeuriger en zuiniger. Om dit te bereiken hebben wij een lokale wegendatabase ontwikkeld waarin alle A en N wegen staan. Bij het registreren van uw rit putten wij uit deze lokale database en voorzien uw rit daarmee van alle route informatie. Dit proces gaat niet alleen sneller, maar is bovendien ook nauwkeuriger.

A en N wegen

Tijdens de testfase van deze nieuwe functionaliteit hadden wij ook nog alle S wegen hierin opgenomen. S wegen staan voor de afslagen rondom de grote steden. Deze informatie bleek niet nodig te zijn en hebben wij bij de definitieve versie van deze nieuwe feature dan ook achterwege gelaten. Wij boeken dus alleen de A en de N wegen.

Zuiniger met data

Door toevoeging van deze nieuwe functie gebruikt de RitMeter app bovendien minder data. Hoewel wij als smartphone gebruikers, steeds meer data tot onze beschikking krijgen, willen wij toch zuinig omspringen met uw data. Met deze nieuwe versie is dat goed gelukt.

Leuker kunnen wij het niet maken, makkelijker wel!