Goed, beter, RitMeter versie 2.0

RobAndroid, Applicatie, Nieuws, RitMeter, Simoso, Technologie

Het klinkt een beetje arrogant maar dat is absoluut niet de bedoeling. Ik wil heel graag duidelijk maken dat het ontwikkelteam er in geslaagd is een nog betere versie te maken van RitMeter. Ze hebben uitstekend werk geleverd en daar ben ik ontzettend trots op en vooral blij mee.

Kun je een ritten-registratie app verbeteren? Is het mogelijk om een programma waarmee je kilometers registreert nog verder te verbeteren? Het antwoord is volmondig, JA! Het is gelukt, we hebben een snellere, betere, nauwkeurigere en veiligere app gemaakt die nog makkelijker is dan versie 1.0.

Goed

Tijdens de ontwikkeling van versie 1.0 van RitMeter wilde we een app ontwikkelen die beter was dan de apps die op dat moment te verkrijgen waren. De meeste app’s waren stand-alone app’s voor op de telefoon, meestal zonder GPS ondersteuning en de bediening was niet altijd even logisch. Adressen moesten met de hand ingevoerd worden. Geen rapportages maar de mogelijkheid om de data te downloaden van de telefoon.
Omdat wij van SiMoSo, Simple Mobile Solutions willen ontwikkelen hebben we goed nagedacht. Het resultaat was RitMeter versie 1.0.

Beter

RitMeter versie 1.0 ging verder dan de de meeste app’s op de mobiele telefoon’s een halfjaar geleden waren, en zelfs nu nog zijn. Het idee was, en is, om onze gebruikers daadwerkelijk van voor tot achter te helpen en volledig te ontzorgen met het registreren van de kilometers. Gebruikers starten een rit in de auto en eindigen een rit in de auto. RitMeter haalt de adresgegevens op en berekent de route met behulp van de GPS coördinaten.

Maar wij gingen nog een stap verder. De gegevens werden volledig synchroon opgeslagen op de RitMeter server, zodat de gebruikers altijd een back-up hadden en hebben van hun gegevens. Een nieuwe telefoon betekend de RitMeter app downloaden, inloggen en alle gegevens zijn weer up to date.

De gebruikers van onze service hebben bovendien de mogelijkheid om een abonnement te nemen op de maandelijkse rapportage. De app is en blijft gratis. Het abonnement is een betaalde dienst. Deze dienst is het maandelijks bezorgen in de inbox van de gebruiker van een volledig overzicht van alle ritten van afgelopen maand. Je hoeft er dus niet zelf aan te denken, je kunt geen gegevens kwijt raken, je krijgt gewoon automatisch een rapportage ieder maand. Aan het eind van het jaar krijg je bovendien een jaar overzicht met de gereden kilometers.

Na het uitbrengen van versie 1.0 hebben we bovendien nog versie 1.1 en versie 1.2 uitgebracht. Hierbij hebben we behalve de doorlopende rittenregistratie ook de losse rittenregistratie geïntroduceerd voor mensen die bijvoorbeeld zakelijke kilometers moeten registreren om deze te declareren.

Het altijd je data gesynchroniseerd opslaan op de RitMeter server had echter ook wel wat nadelen. Het kostte (weliswaar weinig) tijd en je had een Internet verbinding nodig. In sommige parkeergarages, twee of drie niveaus onder het straat niveau, viel dat niet altijd mee. Vervolgens gings het registreren van de rit niet goed en dat was natuurlijk niet de bedoeling.

RitMeter versie 2.0

RitMeter 2.0 interface op Android

RitMeter 2.0 interface op Android

RitMeter versie 1.0 is ontwikkeld op het Microsoft Windows Mobile platform. Afgelopen najaar werd Windows Phone geïntroduceerd en veranderde het platform. We hebben dat moment genomen of gebruikt om eens na te denken over onze app. We zijn gaan schetsen, ontwerpen, nadenken, verscheuren, schetsen, proberen, testen en langzaam maar zeker ontstond er een beeld van een nieuwe en betere RitMeter app.
Behalve een nieuwe interface, wilde we ook meerdere telefoon platformen ondersteunen en natuurlijk de technologie verder verbeteren. We hebben het ontwerp gemaakt voor de Windows Phone 7 telefoon en vervolgens het ontwerp meegenomen naar het Android platform. Op dit platform hebben we de nieuwe versie gemaakt en, jawel, deze is klaar.

Niet alleen hebben we de app gemaakt maar ook is de RitMeter server verbeterd. Het gevolg een betere, snellere en makkelijkere app voor het registreren van de ritten. Altijd een back-up van je data, goede rapportages én geen omkijken naar.

Op 20 maart aanstaande zal RitMeter versie 2.0 verschijnen in de Android app market. Komende week zal er nog meer informatie beschikbaar komen, dus check regelmatig voor nieuws.