Nieuwe Beta versies

Ritten wijzigen op mobiel

RobAndroid, Apple iPhone, Geen categorie, Nieuws, RitMeter, Technologie

Ja, jullie lezen het goed. Ritten wijzigen op mobiel! De door jullie meest gevraagd functie in RitMeter komt beschikbaar. En daar hebben wij jullie hulp voor nodig. Wij kunnen dat niet alleen.

Ritten wijzigen op mobiel

De meest gevraagde functie in RitMeter is al jaren, de mogelijkheid hebben om Ritten te wijzigen op de mobiele telefoon. Wij bieden al jaren de functie om ritten te wijzigen maar dat gaat dan altijd via het RitMeter portaal. Veel van onze gebruikers, misschien u wel, vroegen om de mogelijkheid om ritten te wijzigen op hun mobiele telefoon.

Dat was een makkelijke wens en een slimme eis, die voor ons niet heel eenvoudig te implementeren was. Wij moesten om dat mogelijk te maken heel veel wijzigingen in de architectuur van de RitMeter applicatie doorvoeren. Wij kunnen rustig zeggen dat deze architectuur nagenoeg compleet op de kop moest. Ik zal jullie niet vermoeien met alle technische details maar ik kan voor jullie wel een klein tipje van de sluier oplichten.

Altijd een backup

Bij het bouwen en ontwikkelen van RitMeter wilde wij er vooral voor zorgen dat gebruikers hun data niet kwijt kunnen raken. Niet door een ongeluk en ook niet door het te vergeten. Uit ervaringen met black box systemen wisten wij dat bijvoorbeeld bij de verkoop van een auto of het inleveren van een auto, de data in de auto bleef zitten. Als de auto dan verkocht was, kwam je erachter dat de data nog in die auto zat. Mocht je er wel op tijd aan denken dan was het bepaald niet eenvoudig om deze data uit de auto te halen. Zelfs niet voor ervaren IT specialisten.

Ook wisten wij dat bij het vallen van een telefoon, stuk of in de gracht, de data opeens ook weg was. Waardoor je dan opeens geen rittenadministratie had. Dit soort situaties wilde wij kostte wat het kost voorkomen. En zo zijn wij het systeem gaan ontwerpen en bouwen. De belangrijkste uitgangssituatie is dus om altijd de data dubbel op te slaan ofwel altijd een backup te hebben van de data.

Daarbij hebben wij de keuze gemaakt dat de data op de server de juiste data is. Door deze ontwerpkeuze heeft geen van onze gebruikers de afgelopen jaren zijn of haar data verloren, waar wij hartstikke trots op zijn.

Wijzigen van data

Wanneer wij nu de data op de telefoon willen wijzigen, wat een makkelijke actie lijkt, wat is dan de juiste data? En hoe zorgen wij ervoor dat de data op de server op de juiste manier gewijzigd word, zodat onze gebruikers op hun server backup, op hun server data kunnen blijven vertrouwen. Daarvoor moesten wij nogal wat van onze systemen en algoritmes wijzigen. ook konden wij dit niet in één keer doen maar moesten wij dat met kleine gecontroleerde stappen doen, zodat de systemen betrouwbaar bleven werken.

Lang verhaal kort, het is gelukt. Wij hebben de functionaliteit beschikbaar om ritten op de mobiel te wijzigen!

Testers gezocht

Om deze nieuwe functionaliteit in gebruik te nemen is het belangrijk dat deze getest word. Wij willen zeker weten dat deze functionaliteit goed werkt voordat wij deze op iedereen los laten.

Daarom ons verzoek om hulp: wie of wie, wil ons helpen met testen. Zodra u zich heeft aangemeld en de groep compleet is, krijgt deze groep toegang tot de nieuwe functionaliteit en kan zij deze testen. Wij gaat dit nauwkerig volgen en ondersteunen, zodat iedereen zeker weet dat het goed werkt, voordat wij deze functionaliteit in het wild vrijlaten.

Deelnemen als Beta tester:

Ook u kunt deelnemen als RitMeter Beta tester, we hebben RitMeter Beta beschikbaar voor iPhone en Android.

RitMeter Beta voor iPhone:

-Installeer de TestFlight APP (beschikbaar in de AppStore)
-Meld u direct aan via deze link op uw telefoon, u kunt direct de laatste versie van RitMeter Beta installeren.

RitMeter Beta voor Android:

-Meld u direct aan via deze link op uw telefoon, u kunt direct de laatste versie van RitMeter Beta installeren.

Leuker kunnen wij het niet maken, wel makkelijker.