RitMeter voor Android versie 2.1.35

RitMeterAndroid, RitMeter

Ontwikkelingen van de RitMeter app: (versie 2.1.35)

Zoals onderhand meerdere gebruikers al weten zijn wij erg druk met het herschrijven/vernieuwen van de RitMeter app voor het Android platform. Bij deze vernieuwing zullen wij de RitMeter app voor Android naar versie 2.2 brengen, iets dat in de laatste maanden al is gebeurt met zowel de iOS als de Windows Phone versie van RitMeter. Ondanks dat wij echter druk zijn met deze vernieuwing blijven we bezig met het uitbrengen van updates en/of bugfixes wanneer dit nodig is.

RitMeter (per ongeluk) hard afsluiten:

Nu zijn wij achter een probleem gekomen dat zich voordoet wanneer men (per ongeluk) de RitMeter app hard afsluit terwijl er een rit actief is, voor uw idee:

[Android:] Recente apps -> app opzij schuiven

[iOS:] Dubbelklik op homeknop -> app omhoog schuiven

[Windows Phone:] Back toets inhouden -> op het ‘kruisje’ bij een app drukken

Zoals u hierboven ziet is het op alledrie de platformen die door RitMeter worden ondersteund mogelijk om een app ‘hard’ af te sluiten. Vandaar dat voor elk van de platformen een update zal worden uitgebracht.

Probleem bij registratie:

Het probleem dat ontstaat in een dergelijke situatie is dat de RitMeter app geen registratie doet aangezien deze inactief is (tot het moment dat de app weer wordt geopend), de rit blijft echter wel al die tijd ‘actief’. Hierdoor zal de rit bij het beëindigen een onjuiste afstand/tellerstand bevatten. Dit probleem hebben wij afgevangen in de nieuwe versie en tevens wordt er nu een melding getoond als RitMeter onverwacht is afgesloten terwijl er een actieve rit was. Met deze melding attenderen wij er in een dergelijk geval op dat het zeer belangrijk is om de tellerstand van RitMeter te controleren en gelijk te zetten aan de kilometerteller van uw voertuig. Hiermee hopen wij u als gebruiker verder te helpen met een correcte registratie, zelfs in ‘onvoorziene omstandigheden’.

Updates zijn onderweg:

Om het bovenstaande door te voeren zijn er updates van de RitMeter app voor zowel Android als iOS als Windows Phone onderweg. RitMeter voor Android versie 2.1.35 is gisteren (23-02-2015) als eerste uitgekomen. De iOS en Windows Phone updates zullen spoedig volgen. Ondanks dat we al aanzienlijk gevorderd zijn met de realisatie van RitMeter versie 2.2 voor Android is dit een toevoeging die wij graag zo snel mogelijk (ook) voor onze Android gebruikers wilden toevoegen, derhalve RitMeter versie 2.1.35.

Demovideo in Google Play Store:

Verder hebben we als onderdeel van deze update voor de Android app de YouTube video toegevoegd aan de Google Play Store pagina. Als u nu (via de browser of op uw mobiele Android device) de Google Play Store opent zult u een demonstratievideo van RitMeter te zien krijgen. Hoewel wij dit vooral hebben gedaan ten behoeve van nieuwe gebruikers, is het wellicht ook interessant voor u als huidige gebruiker om deze video (van 3 minuten) te bekijken.

Vriendelijk  verzoek:

Naast alle mededelingen hebben wij ook een vriendelijk verzoek aan onze Android gebruikers die problemen met de RitMeter app ervaren. Wij zouden dit graag van u vernemen zodat wij de RitMeter app verder kunnen blijven verbeteren en zaken eventueel kunnen verwerken in de RitMeter voor Android v2.2. Wij zien met enige regelmaat dat gebruikers van een rapportage tekst invullen over de crash/het probleem dat ze hebben ervaren. Doordat wij hier echter niet op kunnen reageren en niets meer zien dan de (crash)data zijn wij niet in staat om hierop een terugkoppeling te geven. Om deze reden verzoeken wij u, uw probleem te melden via ons contactformulier zodat wij weten bij wie het probleem zich heeft voorgedaan en wij u kunnen helpen om de eventuele gevolgen op te lossen.