Spaarstand van Android 8 niet gebruiken!

RobAndroid, RitMeter, Technologie

Met het uitkomen van Android versie 8, zijn er ook weer veel nieuwe functies bijgekomen. Een van deze functies: de spaarstand, kunt u voorlopig beter niet gebruiken.

Android versie 8

Recent heeft Google het nieuwe besturingssysteem voor de mobiele apparaten vrijgegeven, namelijk versie 8. Deze nieuwe versie van Android, genaamd Oreo, biedt weer veel nieuwe mogelijkheden. Hierbij een overzicht van de mogelijkheden van Android 8. Een van deze mogelijkheden, de spaar-stand, zorgt ervoor dat u extra lang kan doen met uw batterij. Android gaat dan namelijk apps, die in de achtergrond draaien, automatisch afsluiten. Onderstaand de ronkende marketing tekst:

Background limits:

Android Oreo helps minimize background activity in the apps you use least, it’s the super power you can’t even see.

Android 8 en RitMeter

Dat lijkt een handige functie maar voor sommige apps, is het juist heel handig als ze ook in de achtergrond blijven werken. RitMeter is een van die apps die graag blijft draaien. Tijdens het registreren van een rit houden wij onder andere de route bij en de wegnummers waarop u rijdt, zodat wij de rit altijd goed in kaart kunnen blijven brengen. Wij adviseren dan ook om de spaar-stand, voorlopig, niet te gebruiken. RitMeter moet dus actief blijven gedurende de hele registratie van de rit.

Uiteraard gaan wij onderzoeken of wij de spaar-stand kunnen ondersteunen, want uw batterijduur vinden wij belangrijk.

Spaarstand uitzetten

U kunt de spaarstand, die standaard aan staat, uitzetten via het instellingen scherm. Onderstaand een afbeelding van het Spaarstand scherm. Om bij de spaarstand instelling te komen gaat u naar:

Instellingen > Apparaat > Batterij > Spaarstand

Hier kiest u om de spaarstand uit te zetten. In onderstaand schermmenu, staat de Spaarstand op Mid, deze moet op Uit gezet worden.

Het nieuwe Spaarstand menu in Android 8

Het nieuwe Spaarstand menu in Android 8