Van A naar B(eter) met RitMeter

RobAndroid, Apple iPhone, Applicatie, Nieuws, RitMeter, RitMeter.nl, Technologie, Windows Phone 7, Windows Phone 8

Het RitMeter team werkt hard aan de optimalisatie van uw RitMeter. Letterlijk wordt er gewerkt aan uw route om deze zo nauwkeurig en waarheidsgetrouw te krijgen als technisch mogelijk is.

Huidige situatie

Van diversen mensen hebben we feedback gehad over de manier waarop wij met de route omgaan. Herkent u de volgende situatie? U sluit RitMeter af en RitMeter geeft een nieuwe kilometerstand weer. Maar deze klopt niet met de kilometerstand van uw auto. Meestal wel, maar soms zit RitMeter er (behoorlijk) naast. Als u dan op de RitMeter website kijkt ziet u dat de route wel heel vreemd op de kaart is aangegeven.

RitMeter in de huidige versie werkt op de volgende manier. Afhankelijk van uw snelheid worden er op bepaalde tijden locatiepunten geregistreerd. Deze punten worden bij het registreren van de rit naar de RitMeter website gestuurd die daar vervolgens een route van berekend. Deze route loopt natuurlijk over de weg en is vaak de snelste route die het systeem aangeeft. Afhankelijk van het aantal geregistreerde punten kan RitMeter een redelijk nauwkeurige berekening maken. Maar als er niet genoeg punten zijn of de punten waren niet nauwkeurig genoeg, dan krijgen we rare uitkomsten en rare routes.

Toen we starten met RitMeter, alweer bijna vijf jaar geleden, was bandbreedte en snelheid van de telefoons beperkt. We hebben toen de keuze gemaakt om relatief weinig punten te verzamelen, zodat we weinig data hoeven te versturen. Ook hebben we besloten om het berekenen van de route op de server te plaatsen, omdat sommige toestellen dat absoluut niet aankonden.

De ontwikkelingen staan niet stil en zeker niet in de mobiele telefonie. RitMeter verandert mee en wij gaan de route werkwijze van RitMeter ook veranderen voor u.

Nieuwe situatie

Wij willen voor u een snellere een nauwkeurigere routeberekening hebben zodat we ook sneller en nauwkeuriger kunnen voorspellen wat de kilometerstand moet zijn.

Hiervoor gaan we meer locatiepunten verzamelen onderweg, ongeveer twee keer zoveel. Daarbij gaan we niet langer de route berekenen aan de hand van de wegen maar gaan we de route door de verzamelde locatiepunten laten lopen. Ook gaan we het berekenen van de afstand niet langer op de server doen, maar verplaatsen naar de telefoontoestellen. Deze zijn tenslotte een stuk sneller en beter geworden.

Wij verwachten op deze manier een veel snellere en nauwkeuriger berekening te kunnen maken, zodat uw rittenregistratie nog beter wordt.

Deze zomer zullen wij deze nieuwe versie uitrollen. We zullen daarbij beginnen met de Apple ‘s telefoons en daarna Android en Windows Phone ‘s.