Windows Phone 7 ontwikkelingen

RobApplicatie, Nieuws, RitMeter, Simoso, Windows Mobile Professional

De ontwikkelingen voor Windows Phone 7 gaan voorspoedig. De techniek van het ontwikkelen op het nieuwe OS van Microsoft hebben we onder de knie. De combinatie van Blend en Visual Studio werken zeer goed met elkaar samen en de eerste applicaties hebben we ondertussen geschreven en getest. En, niet onbelangrijk, ze werken.

Wat we daarnaast gedaan hebben is om de nieuwe gebruikers interface van Windows Phone leren kennen. Wat kan de nieuwe interface, hoe werkt het en hoe werken mensen ermee. We hebben daar veel van geleerd. We hebben de nieuwe interface als zeer prettig ervaren en het biedt ontwikkelaars grote mogelijkheden. 
Het heeft ons daarom doen besluiten om de interface van RitMeter te veranderen. Wij denken daardoor een betere interface te krijgen. Een interface die het voor de gebruikers van RitMeter makkelijker maakt om de ritten te registreren en de applicatie te bedienen.

Onderstaand een voorbeeld van de nieuwe interface. Wij zijn heel benieuwd naar jullie reacties.

Hoofdscherm RitMeter op de Windows Phone

Hoofdscherm RitMeter op de Windows Phone

Na deze testen hebben we wel moeten concluderen dat we de interface van de RitMeter server moeten gaan veranderen. De manier waarop Windows Phone omgaat met applicaties dwingt ons hier toe. Aangezien we al van plan waren om de server interface te verbeteren, gaan we dit project naar voren halen. We gaan dus eerder aan de server interface werken. Daardoor gaat de ontwikkeling van de RitMeter applicatie voor Windows Phone 7 verplaatst worden naar een later tijdstip in 2011.

Voor Windows Phone 7 schijnt er in januari van dit jaar een update te komen. De Windows Phone 7 komt in april uit in Nederland. Ons doel is om in april klaar te zijn met de RitMeter applicatie voor Windows Phone 7. Als u als gebruiker eerder een Windows Phone 7 heeft laat het ons weten. Wij willen graag van gebruikers horen hoe ze de nieuwe applicatie ervaren en zijn dus op zoek naar beta testers.

Mochten er vragen zijn, laat het ons weten.