Corona update RitMeter

RobNieuws

Afgelopen maanden was het advies van de regering om in verband met het corona virus thuis te werken, als dat mogelijk was. Dat hebben wij duidelijk gemerkt. Het aantal ritten nam sterk af en ook het aantal kilometers liep terug. Wij hadden een teruggang van ruim 50% in het aantal ritten.

Gelukkig zien wij nu weer een duidelijk lijn omhoog, Het aantal ritten neemt weer toe, de afgelopen drie weken, mensen gaan weer voorzichtig in beweging komen. Het aantal kilometers neemt iets toe maar we zien vooral weer meer ritjes genoteerd worden en daar zijn wij blij mee.

Want laten wij eens heel eerlijk zijn met elkaar. Thuis werken is prima en goed te doen. Dat hebben wij afgelopen maanden wel geleerd. Wij hoeven lang niet overal heen met de auto, het kan best wat minder. Maar thuis werken of thuis zijn is na verloop van tijd ook wel heel saai aan het worden. Er gebeurt niets, anders gezegd de “input” voor een goed verhaal is minimaal en dan heb je op een gegeven moment niet meer zoveel te vertellen. En de zakelijke videogesprekken zijn heel efficiënt maar niet heel gezellig. Geen stomme grappen, geen irritante collega’s en geen gesprekken over voetbal of andere belangrijke bijzaken.

Ik ben blij als we straks weer beperkt naar kantoor of de werkplaats toe mogen. Ik ben blij als we straks weer een klant mogen bezoeken en onderweg even kunnen stoppen voor een kop koffie. Het Corona virus zal onze maatschappij nog wel een tijdje blijven plagen maar met elkaar gaan wij er vast weer uitkomen.

Pas een beetje op elkaar dan passen wij op jullie ritjes, ook tijdens het Corona tijdperk.