Update over RItMeter versies

RitMeter versie 2.3.8

RitMeterAndroid, Applicatie, iOS, RitMeter, Windows Phone 7, Windows Phone 8

Het jaar 2016 is aangebroken en bij een nieuw jaar hoort een update van de app. Tenminste… dat is hoe het nu wellicht op u over komt. Dat is echter alles behalve waar want de huidige update (RitMeter versie 2.3.8) stond al sinds 15 december gereed. “En waarom brengen jullie deze dan nu pas uit?” Een terechte vraag want waarom bijna een maand wachten als de nieuwe functionaliteiten weer de moeite waard zijn om te vermelden, welnu beste mensen er is een aantal partijen waarvan wij afhankelijk zijn om de app op de verschillende platformen (iOS, Android en Windows Phone) te krijgen. Eén van deze partijen is rondom de feestdagen ‘niet snel’ met het verwerken van updates waardoor wij pas vanochtend hier groen licht hebben gekregen. En aangezien ongelijke versienummers iets is waar we enige tijd geleden bewust vanaf zijn gestapt, hebben wij de gehele RitMeter versie 2.3.8 opgeschort totdat we deze in één keer voor alledrie de platformen konden uitbrengen.

Geen versie 2.3.6 & 2.3.7?:

Nu over naar de orde van de dag, de vernieuwingen, verbeteringen en uitbreidingen aan de RitMeter app die tot gevolg hebben dat we nu RitMeter versie 2.3.8 uitbrengen. Voor degenen die het RitMeter blog bekijken en denken “Ik mis 2.3.6 en 2.3.7“, wees gerust deze versies heeft u hoogstwaarschijnlijk al gebruikt zonder dat hier een blogpost over was verschenen. De versies 2.3.6 & 2.3.7 bestonden uit bugfixes om verschillende problemen en fouten te verhelpen en zodoende de RitMeter app nog stabieler te maken.

RitMeter versie 2.3.8:

Zoals u in de blogpost van 16 december heeft kunnen lezen bevat deze nieuwe versie 3 grote veranderingen, namelijk het swipen tussen (details van) de ritten, het direct bewerken van de ritten via het RitMeter webportaal en de toevoeging van een Facebook koppeling. Voor meer uitleg van deze zaken verwijzen wij u naar het voorgaande blog. Naast dit alles hebben wij ook nog een extra scherm toegevoegd om ‘belangrijke nieuwe zaken’ aan u duidelijk te maken. De eerste keer dat u de RitMeter app opstart met RitMeter versie 2.3.8 zult u dit scherm zien, mocht u er geen tijd voor hebben dan drukt u deze weg en kunt u het scherm later openen via de [Instellingen] -> [Wat is nieuw?].
Ook bevat deze versie een belangrijke bugfix van een probleem dat erg vervelend was voor degenen die dit meemaakten. Het gebeurde namelijk in sommige gevallen dat er in de routeinformatie tekens stonden die ervoor zorgden dat de gehele RitMeter app niet meer wilde synchroniseren. Met RitMeter versie 2.3.8 hebben wij dit probleem verholpen, iedereen die hier (ongemerkt) hinder van ondervond zal nu ook weer een volledig werkzame app hebben.

Mocht u toch ondanks alles nog problemen ondervinden, of als u vragen heeft direct aan ons of over de nieuwe functionaliteiten dan kunt u uiteraard altijd per e-mail of via het contactformulier contact met ons opnemen.

Verder wensen wij u allen een goed en gezond 2016 en vele veilige kilometers.